Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 17 maart 2021

gepost 3 years ago, op woensdag, 17 maart 2021 door Crew

Basisschool ’t Klavertje Vier in Knesselare is nog zeker heel de week dicht. De ruim 200 kinderen van de lagere school zitten thuis. De kleuterafdeling is wel nog open, maar de hele lagere school is dicht. Ten vroegste maandag kunnen de kinderen weer naar klas. Er zijn in de school enkele besmettingen vastgesteld. De tijdelijke sluiting van de school is eigenlijk niet om medische redenen, maar wel om organisatorische redenen. Er wordt noodopvang aangeboden, maar daar wordt voorlopig geen gebruik van gemaakt.

-------------------------

De kustburgemeesters vragen aan het Overlegcomité om een heropening van de terrassen tijdens de paasvakantie te heroverwegen. Volgens hen is het de enige manier om op een veilige manier mensen van een dagje strand te laten genieten. Het openen van de terrassen zal zorgen voor meer spreiding van het volk en betere hygiënische omstandigheden.

---------------

Het pas verlaten woonzorgcentrum Sint-Clara in Brugge krijgt een nieuwe toekomst. De zorginstelling Ons Huis pompt 7 miljoen euro in de gebouwen om er een stek voor mensen met een mentale beperking te maken. De werken kunnen in mei al starten. De huiselijkheid en de mooie tuin in het centrum van de stad Brugge is een grote troef van de zorginstelling.

-------------------

Het domein Kampveld in Oostkamp krijgt 6 hectare extra bos. Het Agentschap Natuur en Bos plant momenteel 14.600 bomen en struiken. Ook in West-Vlaanderen, dat tot nader order de meest bosarme provincie is van Vlaanderen. Daarom is er in het bosuitbreidingsplan heel veel aandacht voor een goede regionale spreiding van extra bossen.

--------------

In Adegem, deelgemeente van Maldegem, werd voor het eerst een Romeinse weg blootgelegd. Die sporen van de weg – een belangrijke route in de regio – kwamen aan het licht bij een verplicht archeologisch onderzoek bij de bouwplannen van een supermarkt. Na de documentatie van de weg zullen de bouwplannen doorgaan, en zal de weg verdwijnen.

------------

Geen Rock Werchter deze zomer en dus zouden andere festivals ook alles op non-actief kunnen zetten. De organisatoren van het Brugse Cactusfestival, een week later in het Minnewaterpark, doen dat nog niet. “Het kan alle richtingen uit”, maakt organisator Patrick Keersebilck zich sterk. Het andere metalfestival Graspop nam wel al een beslissing. Graspop vindt in 2021 opnieuw niet plaats.

------------------

Op de Brugse ring ter hoogte van Buiten Gentpoortvest is dinsdag rond 11.30 uur een botsing gebeurd. Een wagen was er gestopt voor het rode licht toen hij achteraan werd aangereden door een mobilhome. Bij het ongeval raakte niemand gewond. De brandweer kwam ter plaatse met een signalisatiewagen en om het wegdek te reinigen.

----------------

In een woonhuis langs de Legeweg in Oostkamp is dinsdagmorgen even voor 9 uur een schouwbrand ontstaan. De opgeroepen brandweer kon het vuur snel blussen en de schade tot een minimum beperken. Tijdens de interventie was één rijvak langs de Legeweg in Oostkamp afgesloten en was er beurtelings verkeer.

---------------

De ‘Marsen van Aalter’ worden dit jaar niet op één dag gewandeld, maar kunnen coronaproof tot en met 28 maart afgelegd worden. De start van de wandelingen situeert zich op het kruispunt Manewaarde met Kattenberg in Aalter, vlak bij Brasserie Nobelstede. Er is een parcours van 6 en van 12 kilometer.

-----------------------

Kaprijke krijgt nog dit voorjaar een nieuwe versie van de Boerenmarkt. Er worden deelnemers gezocht. Tijdens de start van corona werden toen de handen in elkaar geslagen voor een wekelijkse Boerenmarkt in Kaprijke. Nu wil de organisatie er graag een vervolg aan breien en zoeken ze opnieuw standhouders. Alle info via www.angar.be.

--------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws