Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 22 maart 2021

gepost 3 years ago, op maandag, 22 maart 2021 door Crew

Een 29-jarige vrouw uit Aalter wordt ervan verdacht minstens drie diefstallen gepleegd te hebben bij mensen bij wie ze aan het werk was als poetshulp. Tot op vandaag ontkent ze alle aantijgingen, behalve de ene diefstal waar ze op heterdaad betrapt werd door één van de slachtoffers. Die had in samenspraak met de politie een val opgezet. De diefstallen dateren van 2019. Drie slachtoffers hadden zich burgerlijke partij gesteld in de Gentse rechtbank.

-----------------------

Op de E40 in Beernem gebeurde zaterdagmiddag omstreeks 14 uur een zwaar ongeval. Een vrachtwagen wou net voor de afrit Beernem een lichte vrachtwagen inhalen, maar raakte daarbij de zijkant van het voertuig. De laadruimte van de lichte vrachtwagen werd over bijna de volledige zijkant open gereten. Daardoor lag een stuk van de snelweg bezaaid met brokstukken. De bestuurder en de passagier kwamen met de schrik vrij. Door het ongeval was het zaterdagnamiddag aanschuiven van net voorbij Oostkamp.

------------

De politie van Brugge heeft opnieuw een groep studenten van het Europacollege betrapt tijdens een lockdownfeestje. Het is het zoveelste incident met studenten van het prestigieus college. De feiten dateren van donderdagavond. De politie kreeg melding van een verboden lockdownfeestje onder de studenten in een residentie langs de Oliebaan in het centrum van Brugge. Eenmaal aangekomen troffen ze 15 studenten aan die zich niet aan de coronaregels hielden. Ze kregen allemaal een boete.

----------------

Het zwembad van Aalter kan vanaf vandaag opnieuw voltijds open. De voorbije dagen draaide het op halve kracht door quarantaine van verschillende redders. Alle redders zijn weer op post, waardoor alle zwemblokken weer open gesteld worden. Op sociale media is er wat wrevel, omdat het moeilijk is om een plaatsje in het zwembad van Aalter te scoren. Info: www.aalter.be.

--------------------

Vorige week zijn in Aalter de werken begonnen aan de rotonde op het begin van de Tieltsesteenweg. De omliggende dorpen worden sindsdien overspoeld door vrachtwagens. De chauffeurs volgen blindelings hun gps, die hen door de kleine dorpen stuurt. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat maatregelen treffen.

------------

Dokter Koen Waterschoot uit Eeklo liet in het begin van de coronacrisis al eens van zich horen en kruipt nu opnieuw in zijn pen. Vooral het feit dat de vaccinatie vorige week pas aan de thuiswonende 85-plussers begonnen werd, steekt bij de man. “94 procent van alle coronadoden is ouder dan 65 jaar.

---------------------

Janick Smessaert, de fractieleider van Groen in Eeklo, stapt op uit de gemeenteraad. Ze maakt plaats voor Jonas Deilgat. Groen Eeklo zag eerder al schepen Bob D’Haeseleer zijn lidkaart inleveren, en ook Matyas Blanckaert werd onafhankelijk raadslid. Nu stapt de fractieleider van Groen Eeklo uit de gemeenteraad. Opvolger Jonas Deilgat is al jaren betrokken achter de schermen van Groen Eeklo, en schreef onder andere mee aan het partijprogramma voor de lokale verkiezingen.

-----------------

De politie en inspectiediensten hebben zondag een grootschalige controle gehouden op een parking voor vrachtwagens langs de Kustlaan in Zeebrugge. Er werden diverse inbreuken vastgesteld. De parking is eigenlijk bedoeld voor truckers die wachten om hun lading op te laden. In het weekend is het echter al lange tijd een kampeerplaats voor buitenlandse chauffeurs. Er wordt nu bekeken op welke manier de situatie kan aangepakt worden.

-----------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws