Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 19 februari 2021

gepost 2 weeks ago, op vrijdag, 19 februari 2021 door Crew

Twee kinderbegeleidsters van kinderopvang Ukkie-Pukkie testten positief op Covid-19. De besmette begeleidsters kwamen zowel in de afdeling in Maldegem-centrum als de afdeling in Adegem in contact met andere begeleidsters en kinderen. De kinderopvang in Maldegem en Adegem moet na het laatste contact met de besmette begeleidsters 10 dagen gesloten blijven.

------------------

De vier vaccinatiecentra voor het Meetjesland zijn klaar om vanaf volgende week de eerste prikjes te geven. De eerstelijnszones roepen burgers op om prikpartners te worden, voor mensen die wat hulp kunnen gebruiken.

---------------

Zondag 21 februari trekken de fitnesscentra in Vlaanderen samen aan de alarmbel met een ludieke protestactie. In nu al meer dan 50 fitnesscentra zal buiten de hele dag coronaproof en in kleine bubbels gesport worden, om zo samen 10.000 kilometer te fietsen, lopen en roeien. In Aalter doet fitness Okinawa mee met de actie.

--------

Het streekziekenhuis AZ Alma in Eeklo maakt werk van een dementiekoffer voor patiënten met geheugenproblemen of verwardheid. Ladies Circle Maldegem geeft het Meetjeslandse ziekenhuis een cheque van 4.000 euro om het project uit te rollen.

------------------

Het stadsbestuur van Damme wil van de passage van het wereldkampioenschap tijdrijden van 19 tot en met 22 september een onvergetelijk moment maken. Zo komen er een fandorp en een expo én zal de koers te volgen zijn op groot scherm. Het bestuur in Damme hoopt dit te kunnen organiseren in september.

------------------

Alle bewoners van woonzorgcentrum Veilige Have in Aalter zijn ingeënt. En dat betekent dat het wzc wat mag versoepelen. Zo mogen de bewoners opnieuw meer bezoek ontvangen. De regelgeving rond de knuffelcontacten is wat versoepeld. Concreet zal elke bewoner twee knuffelcontacten mogen zien. Bovendien mogen die twee contacten om de twee weken wisselen. Daarnaast mogen de bewoners opnieuw samen eten in het restaurant.

----------------

De 72-jarige schepen Marc Windey neemt maandag 22 februari opnieuw zijn zitje in het schepencollege op. Daarmee komt een einde aan zijn afwezigheid. Een periode die uiteindelijk een kleine drie maanden duurde. Schepen Marc Windey (SMS) legde op 30 november 2020 zijn mandaat als schepen tijdelijk neer. De gezondheid liet het even afweten en dus laste hij op doktersvoorschrift een verplichte rustpauze in.

------------

Gisteren kregen vierentwintig vrijwilligers bij wijze van oefening een ‘nepprik’ in het Aalterse vaccinatiecentrum in het Sportpark. De oefening is vlot verlopen. Volgende week dinsdag krijgen 200 Aalternaren die in de medische sector werken hun eerste vaccinatieprik in een daarvoor ingerichte sporthal in het Sportpark.

------------------

De firma Ontex ontwikkelde een slimme oplossing tegen incon-tinentie. Bijna 1 op 10 personen in België lijdt aan een vorm van incontinentie of zal er ooit aan lijden.

De slimme luier vermindert ook de milieu-impact van zorginstellingen door minder onnodig gebruik van luiers en besparingen op wasgoed.

----------

De brug over het kanaal in Moerbrugge zal in de nacht van 26 op 27 februari volledig afgesloten zijn voor het verkeer. In opdracht van De Vlaamse Waterweg moet de brug een onderhoudsbeurt krijgen. Normaal stond die al op 12 februari gepland, maar door het slechte weer konden de werken toen niet doorgaan.

--------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws