Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 18 februari 2021

gepost 2 weeks ago, op donderdag, 18 februari 2021 door Crew

Een projectontwikkelaar heeft een aanvraag ingediend voor de aanleg van een bijzonder grote verkaveling tussen de Oostmolenstraat en Houtem. Buurtbewoners hebben hiervoor vorige maand al geprotesteerd want met dit betonproject gaat waardevolle open ruimte verloren”, zeggen ze.

Ook de verkeersdrukte in de wegen rond het project zal er toenemen zegt Gemeenteraadslid Paul Beheyt. ******** 0217 Oostmolen In de vergunningsaanvraag is sprake van 176 percelen die ruimte kunnen bieden aan 319 wooneenheden. De verkaveling zou komen op het braakliggende terrein tussen Oostmolen en Houtem.

------------------------------.

Brugge zal op vijf locaties in Sint-Kruis en Assebroek betonnen vlaktes uitbreken en vervangen door groen. Ook in de binnenstad van Brugge zijn er plannen in de Langestraat, Smedenstraat en op het Stationsplein. Op het laatste plein wordt onder andere meer groen aangeplant aan de kiss&ride-zone. Ook inwoners kunnen hun steentje bijdragen door een boom te bestellen bij de stad op www.brugge.be/ik-wil-een-boom.

--------------------------

In Eeklo denken ze erover na om het voetbalterreinen aan de Zandvleuge te verkavelen, en met de opbrengst elders een nieuw voetbalstadion te bouwen. Maar het voetbalveld is vandaag recreatiegrond en kan dus niet zomaar bebouwd worden. Het gaat louter om een denkoefening zegt de burgemeester van Eeklo. Eerst zal de ontwikkeling van de verkavelingen op de Hartwijk en aan het oude zwembad in Eeklo vorm krijgen.

---------------

De Vlaamse Waterweg vernieuwt vanaf volgende maand 4,2 kilometer van het jaagpad langs het Afleidingskanaal van de Leie in Damme. Er komt een nieuwe asfaltverharding op twee locaties langs de fietssnelweg tussen Knokke-Heist en Eeklo. De werken kosten 276.360,04 euro, waarvan 88.800 euro gesubsidieerd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

-----------------------

Het bestuur van de gemeente Aalter keurt de aanvraag af voor de bouw van een nieuw warenhuis van de ketel Lidl. De warenhuisketen wou een nieuwe winkel bouwen in de Lostraat, maar dat ziet de gemeente niet zitten. Pieter De Crem zegt dat er in de Lostraat van Aalter een mix hoort te zijn van wonen, kleinhandel en warenhuizen.

-----------------------

Gisteren is in het centrum van Eeklo een doek spontaan ontbrand nadat een man zijn parketvloer had ingeolied. Hij merkte de rookontwikkeling op en kon het vuur doven nog voor de brandweer arriveerde. Gebruikte doeken waarmee je hetbt ingeolied kan je na gebruik het best openleggen en ze niet in een prop laten liggen. Daarna was je ze beter uit om vervolgens te laten drogen aan de wasdraad buiten.

---------------------

Vlaams Belang in Aalter kan zich vinden in de vaccinatiestrategie in het Sportpark in Aalter. Dinsdag 23 februari worden er de eerste vaccins toegediend. Over het vaccinatiecentrum hoor je Paul Beheyt: **** 0217 Aalter - Vacc - Vlaams Belang Aalter wil dat er ook aandacht is voor de minder-mobiele inwoners om het vacciantie centrum te bereiken: **** De gemeente Aalter raadt aan om dan een beroep de doen op de busdienst van het mindermobielencentrum van het OCMW.

-------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws