Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 17 februari 2021

gepost 1 year ago, op woensdag, 17 februari 2021 door Crew

Het vaccinatiecentrum Sanapolis in Sijsele heeft de eerste 300 vaccins ontvangen, en brengt alles in gereedheid om volgende week met de vaccinaties te starten. “Er wordt gestart met vaccineren op dinsdag 23 februari, na de middag. De eerste vaccins worden toegediend aan eerstelijnsmedewerkers. Dat zijn de zorgmedewerkers zoals huisartsen en thuisverpleegkundigen.

---------------

De loketten in het station van Aalter zijn vanaf maandag 1 maart minder lang open. Uit cijfers blijkt dat 61 procent van de tijd niemand aan de loketten staat. De digitalisering bij de NMBS zet zich door, en daarom gaan steeds minder mensen naar het loket in het station. De aanpassingen aan de uren van de loketten hebben geen invloed op het treinaanbod.

--------------------

De brandweer is dinsdagnamiddag rond 16.45 uur uitgerukt naar de Albrecht Rodenbachstraat in Oostkamp voor een vermeende woningbrand. De bewoner bleek in z'n tuin bezig met het verbranden van takken en ander tuinafval. De brandweerlieden blusten de afvalbrand en maakten de man erop attent dat dergelijke praktijken verboden zijn. Mogelijk volgt voor de bewoner nog een boete.

----------------

Op de Aalterbaan tussen Knesselare en Maldegem vond gisteren een ongeval plaats tussen een vrachtwagen en een personenwagen. De truck wilde rechts inslaan, maar raakte bij het indraaimanoeuvre de wagen op de tweede rijstrook. De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd, de autobestuurder geraakte uit eigen houtje uit de auto maar moest voor verzorging wel worden weggebracht naar het ziekenhuis.

------------------

De vaccinatiecampagne in Aalter gaat op dinsdag 23 februari van start. Die dag zullen 200 vaccins in het vaccinatiecentrum in het Sportpark worden toegediend. “Die vaccins zullen toegediend worden aan mensen die deel uitmaken van het medische korps. Om alles in goede banen te leiden, wordt het vaccinatie centrum in Aalter komende morgen, donderdag tussen 10 en 12 uur uitgetest.

-----------------

De gemeentebesturen van Damme, Eeklo, Kaprijke , Maldegem en Sint-Laureins zorgen voor gratis vervoer naar het vaccinatiecentrum, voor inwoners die er op eigen houtje echt niet geraken. De besturen van de Meetjeslandse gemeenten willen dat niemand laat om zich te vaccineren, enkel en alleen omdat ze daarvoor naar Sijsele moeten.

---------------------

De grote volksbevraging van de stad Eeklo rond de nieuwe verkeerssituatie in de Zuidmoerstraat, zorgt voor een duidelijk resultaat. Maar liefst twee op drie bewoners geeft aan te kiezen voor de oude situatie, dus zonder de knip, en met doorgaand verkeer. Toch merkt de stad Eeklo dat veel meer scholieren nu te voet of met de fiets naar school komen. De schoolbuurt verkeersluwer maken, was net de bedoeling van de knip in de Zuidmoerstraat.

------------------

Davy Versprille zal SK Bellem volgend seizoen meer offensieve slagkracht geven. De 27-jarige spits maakt de overstap van reeksgenoot SK Maldegem en telt al af naar de start van de competitie. Versprille was bij de jeugd als keeper aan de slag bij clubs als Cercle Brugge en Zulte Waregem. Het bankzitter-statuut bij Hoek en Deinze deed hem beslissen om voetballer te worden.

----------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws