Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 22 februari 2021

gepost 1 year ago, op zondag, 21 februari 2021 door Crew

In de haven van Zeebrugge zijn zaterdag zes transmigranten gered uit een koelwagen. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Het ging om Koerden die in Frankrijk in het koeltransport werden gestopt. Allen verkeerden ze in goede gezondheid. In de koelwagen was het 15 graden Celsius. De transmigranten sloegen zelf alarm en ook de chauffeur had lawaai gehoord. Een aantal transmigranten nam bij het openen van de deuren de vlucht, maar ze konden wat verderop door de lokale politie gevat worden.

------------

Dieven hebben ingebroken bij Aronde , een groothandel in voedingswaren, op het industrieterrein De Blauwe Toren in Brugge. Ze vonden de kluis en braken die open. De daders gingen met duizenden euro’s aan de haal. Op camerabeelden is te zien hoe de twee of drie inbrekers de inbraak hebben gepleegd.

--------------

Het bedrijf ECA in Assenede maakt binnenkort een nieuw soort mondmasker met een microscopisch laagje citroenzuur dat beschermt tegen virusdruppels van anderen. De mondmaskers die mensen nu gebruiken, beschermen vooral de omgeving, dit nieuwe masker beschermt ook jezelf. Het fijne laagje citroenzuur op het masker neutraliseert het virus voor 99,9 procent. Als je iets aanraakt dat besmet is met het virus en je komt dan aan jouw mondmasker, dan doodt het masker het virus.

------------

Afgelopen weekend zou normaal al een eerste topweekend zijn voor de ijskar. Glenn Martens uit Maldegem doet zijn betoog in de regionale pagina’s van het Laatste nieuws. Van de federale overheidsdienst voor economie is het met de coronamaatregelen verboden om rond te rijden met de ijskar. Glen van ijsjeszaak Camaleonté begrijpt niet dat het verboden is want de ijsjes kunnen coronaveilig aan huis gebracht worden.

--------

Het parket van Oost-Vlaanderen stelt een onderzoek in naar het verdacht overlijden van een jonge vrouw in Gent. De vriend van het 18-jarige meisje heeft de politie verwittigd. De gerechtelijke diensten zijn gisteren ter plaatse gekomen in de Kasterbant, een straat tussen de Heernislaan en de Eendrachtstraat. Over de omstandigheden van het overlijden kan het parket op dit moment nog niets zeggen. .

--------------

De lentezon heeft een pak volk naar de Brugse binnenstad gelokt in de laatste dagen van de krokusvakantie. Maar echt druk werd het nooit, ook niet in de hotels.

De horeca hoopt om tegen de paasvakantie te kunnen openen. Er werd vooral een bezoek gebracht aan het Belfort.

-----------

Op het Kraanplein in Brugge, aan het vroegere danscafé Vuurmolen, starten vandaag verfraaiingswerken. Eerst beginnen de nutsmaatschappijen met de voorbereidende werken. Nadien volgt de heraanleg van het Kraanplein. Het plein en de aanpalende rijweg worden aangelegd in typische roodbruine mozaïekkeien zoals op de Burg.

Na de heraanleg wordt ook de aanpalende Ieperstraat in Brugge aangepakt.

--------------------

Een jaar zonder carnaval is ondenkbaar in Assenede en dus trokken Prinses Sarah I en haar gevolg gisteren toch met een praalwagen rond in de Meetjeslandse carnavalsgemeente. Vooraf had de Werkgroep Carnaval opgeroepen om de stoet vanuit de eigen bubbel te beleven. Iets wat over het algemeen zeer goed opgevolgd werd. Overal langs het parcours zaten de mensen geduldig te wachten in hun voortuintje of op hun oprit.

-----------


  • Bron: Het Laatste Nieuws