Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 23 februari 2021

gepost 1 year ago, op maandag, 22 februari 2021 door Crew

Bij de heraanleg van het nieuwe complex in Aalter zijn twee nieuwe rotondes ten zuiden van de E40 aangelegd. Proeven hebben ondertussen aangetoond dat de kwaliteit van de rotonde die aansluit op de Tieltsesteenweg (N37) onvoldoende is, waardoor de vereiste levensduur niet gegarandeerd kan worden. Vanaf maandag 15 maart wordt het betonnen wegdek van deze rotonde en de aansluitingen volledig heraangelegd. De werken zullen heel wat hinder met zich meebrengen voor het verkeer op de Tieltsesteenweg (N37) in Aalter. De werken duren ruim 3 maanden.

-----------------

De verbouwingswerken aan Cultuurcentrum De Herbakker in Eeklo starten deze zomer. Het komend theaterseizoen zorgt Eeklo als alternatief voor pop-uptheaters, op verschillende locaties in de stad. De Herbakker is nu al maanden dicht door corona, maar ook in het theaterseizoen 2021-2022 blijft het cultuurcentrum gesloten.

-------------------

Het vaccinatiecentrum Sanapolis in Sijsele staat klaar om alle Maldegemnaars te ontvangen. De eerste vaccins worden in grotere aantallen verwacht rond 15 maart. Alle inwoners zullen de komende weken of maanden een brief ontvangen. De inwoners van Maldegem kunnen door de gemeentelijke diensten zonder vergoeding opgehaald worden bij hen thuis en na vaccinatie terug thuis worden gebracht.

------------------

De wedstrijd Junior Journalist van Davidsfonds Aalter heeft in dit coronajaar drie winnaars opgeleverd. De kinderen van het vijfde en zesde leerjaar moesten een verhaal schrijven rond het onderwerp ‘schatten’. Meer dan 140 kinderen uit Aalter namen deel.

-----------------------

Elke Aalternaar kan gratis compost ophalen in het groenpark in de Durmelaan. Aalter beschikt al sinds eind jaren ’80 over een eigen composteringsinstallatie in de Durmelaan, die groenafval uit de Aalterse tuinen omzet naar compost. Daarmee is de gemeente uniek en pionier in Vlaanderen.

------------------

Oppositiepartij N-VA is de overlast van transmigranten in Zeebrugge beu en stelt voor om een ‘Very Irritating Police’ in te schakelen. De VIP-patrouilles moeten tot vervelens toe de transmigranten controleren. Het is raadslid Nele Caus die de situatie aankaart. De N-VA-verkozene vraagt om de illegale transmigranten tot vervelens toe te controleren. Nele Caus vraagt ook meer middelen en mogelijkheden om Zeebrugge terug leefbaar te maken.

---------

Het callcenter van het vaccinatiecentrum in De Valkaart is geopend. Oostkampenaars en Beernemnaars kunnen voortaan ook telefonisch een afspraak maken voor hun coronavaccin. “De eerste uitnodigingen zijn al de deur uit”, klinkt het. Een eerste groep van het zorgpersoneel en mensen die in het vaccinatiecentrum werken kregen vorige week de primeur.

--------------------

Maldegem en Aalter nemen maatregelen om de paddentrek zo veilig mogelijk te laten verlopen, zonder al te veel platgereden diertjes. Bij de paddentrek moeten de amfibieën ook in het Drongengoed de weg oversteken, en daar worden ze al te vaak doodgereden. Daarom zullen de slagbomen in de Drongengoedweg tot woensdag 24 maart elke nacht naar omlaag blijven.

-------------------

Jeugdcentrum Kadans en de cel Jeugdvoorzieningen willen graag alle (jonge) vrijwilligers in Aalter bedanken voor hun inzet doorheen het jaar!

Ben jij vrijwilliger bij een jeugdvereniging, dan kan je tot en met dinsdag 2 maart een bedankingspakket aanvragen bij de gemeente Aalter.

-----------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws