Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 17 september 2021

gepost 11 months ago, op vrijdag, 17 september 2021 door Crew

Een 55-jarige Nederlander riskeert een jaar cel met uitstel voor gewapende weerspannigheid tegenover de politie. De man ramde volgens het parket een politievoertuig tijdens een achtervolging en vluchtte met een snelheid van liefst 175 kilometer per uur. Uiteindelijk hield de roekeloze chauffeur halt net over de Nederlandse grens. Hij dacht wellicht dat hij veilig was, maar de Nederlandse politie was intussen al ingelicht door hun Belgische collega’s.

----------------------

De omstreden betonblokken die de Oude Gentweg in Aalter nu al enkele jaren versperren, zijn deze week aan de kant geduwd door een kwade burger. Wellicht gebeurde dat met een tractor of zware terreinwagen, want anders is er in de betonblokken geen beweging te krijgen. Op sociale media was er meteen hoerastemming omdat de doorgang van de Oude Gentweg weer open was. Maar dat was van korte duur. De betonblokken werden door het gemeentebestuur teruggeplaatst.

---------------------------

Tot voor kort kon je in de Oostveldstraat in Eeklo nog recht over de site van het oude zwembad inslaan in het Heldenpark, en je dan rechts parkeren op een parking met ruim twintig plaatsen. Maar die parking is afgesloten en kan niet meer gebruikt worden. Door de sluiting geeft het bestuur het groen en de natuur daar liever alle kansen.

------------------------

Voor de start van het WK tijdrijden tussen Knokke-Heist en Brugge komt de organisatie nog altijd een paar tientallen vrijwilligers te kort. Het gaat onder meer over mensen die het parcours helpen aankleden, stewards voor parkings en mensen die afval willen helpen opruimen. Een groot drama is het tekort niet. "Het gaat voor verschillende plaatsen telkens maar over een paar mensen. Wie interesse heeft, kan zich nog altijd aanmelden via [email protected].

------------------------

Eeklo heeft een nieuw stadsbestuur. SMS, CD&V en N-VA gaan tot eind 2024 de stad besturen. SMS blijft aan zet, met Luc Vandevelde als burgemeester, samen met de twee vertrouwde schepenen. Voor CD&V komt ereburgemeester Koen Loete nu als schepen in het college. Ook Filip Smet, Danny Plaetinck en Hilde Lampaert worden schepen. Open Vld en Groen vallen uit de boot, en moeten naar de oppositie.

--------------------

Aalter schrapt voor het tweede jaar op rij het jaarlijks seniorenfeest. Het wordt nu uitkijken naar oktober volgend jaar. Het vaccinatiecentrum is nog altijd open in het Sportpark, en is het praktisch dus niet mogelijk om er het seniorenfeest in te houden. Het lijkt het bestuur op dit moment ook nog niet verstandig om meer dan duizend senioren samen te brengen in één zaal.

-----------------------

Zondag is het de ‘Dag van de Stad’ in Eeklo, en daar pikken De Sportvrienden graag op in. Er komt een tweede editie van het Eeklose Loopfietskampioenschap. Alle kleuters die geboren zijn tussen 2016 en 2019 kunnen hier aan deelnemen. Elke deelnemer ontvangt een medaille en een goodiebag.

----------------------------

Op 20 en 27 september en ook op 4 oktober, zet Maldegem de wekelijkse maandagmarkt extra in de kijker. Wie de komende drie maandagen de markt bezoekt, krijgt per aankoop een stempel. Je maakt dan kans op één van de tien markttassen boordevol lokale marktproducten, geschonken door de gemeente Maldegem.

--------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws