Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 20 september 2021

gepost 3 years ago, op maandag, 20 september 2021 door Crew

Koen Loete zorgt in Eeklo voor de politieke comeback van het jaar. Na twaalf jaar burgemeesterschap werd hij na de verkiezingen van 2018 naar de oppositiebanken gestuurd. Nu komt hij in het vernieuwde stadsbestuur langs de grote poort weer binnen, en wordt hij schepen van financiën. Koen Loete volgt ook de dossiers van de kunstacademie, het onderwijs en het gezondheidsbeleid op.

--------------------

Het kunstencentrum ArtA’A aan het station in Aalter is afeglopen weekend officieel geopend. Maar liefst 15 miljoen euro heeft Aalter geïnvesteerd in de bouw van het nieuwe kunstencentrum. September vorig jaar gingen de deuren open, maar door corona bleef een groot openingsfeest al die tijd uit. Burgemeester Pieter De Crem en minister Benjamin Dalle mochten het paradepaardje van de Aalterse stationsbuurt openen.

----------------------------------

Op woensdag 13 oktober sluit het vaccinatiecentrum Sanapolis in Sijsele de deuren.
Wil je nog een eerste prik krijgen voordat het vaccinatiecentrum sluit? Bel dan naar het callcenter tel. 0800 82 166.

--------------------

Zondag was een historische sportdag voor Brugge, met tienduizenden toeschouwers die genoten van het wereldkampioenschap tijdrijden. De twee Belgische medailles werden uitgebreid gevierd, zowel langs het parcours als aan de finish. De Brugse horeca op de Vrijdagmarkt kende een topdag. De verwachte verkeersdrukte in en rond Brugge door het WK tijdrijden bleef onder controle.

--------------------------

Het danscafé STARZ Club op de Eiermarkt in Brugge moet 1 maand de deuren sluiten op bevel van burgemeester Dirk De fauw. De beslissing viel na een resem klachten van buurtbewoners, inbreuken op de Corona maatregelen en meerdere tussenkomsten van de Brugse politie. Eerder dit jaar moest hotel ’t Koffieboontje in Brugge ook al een maand dicht. Daar werden geregeld clandestiene Coronafeestjes gehouden en haalden meerdere verwittigingen om de maatregelen te respecteren ook niets uit.

----------------

Aalter keurt definitief de sloop van het vroegere klooster in Knesselare goed. De gemeente Aalter sloot vorig jaar een overeenkomst met de Broeders van Liefde, en kocht het voormalig klooster van Knesselare voor de ronde som van 1 miljoen euro. Tegen 2024 wil het gemeentebestuur daar een nieuw multifunctioneel centrum bouwen, waar onder andere verenigingen, kinderopvang en bibliotheek een thuis kunnen vinden.

--------------------------

De Gezinsbond Aalter viert haar honderdste verjaardag, en brengt op woensdag 22 september het flessenpostkantoor naar de jaarmarkt in Aalter. Het flessenpostkantoor verstuurt post ‘van generatie naar generatie. Je vindt het flessenpostkantoor woensdag op de Boomgaard in Aalter.

----------------------------------

De plaatsing van de 5,5 kilometer aan geluidsschermen langs de E40 in Aalter start effectief al volgende maand. De schermen kosten 9 miljoen euro, en zijn allemaal tussen de 3,5 en 6,5 meter hoog. Ze zullen het geluid in de Sportlaan, Papenwal, Lindestraat en de wijken Loveld en Beukenpark gevoelig verminderen. Op donderdag 23 september om 19 uur plannen het Agentschap Wegen en Verkeer en de gemeente Aalter een digitale infosessie.

--------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws