Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 17 november 2023

gepost 7 months ago, op donderdag, 16 november 2023 door Crew

Sinds kort staat er een flitspaal in de Kloosterstraat in Knesselare. Er mag er 30 km/uur worden gereden, de flitspaal controleert op ieder ogenblik, ook buiten de schooluren. Onafhankelijk gemeenteraadslid Mieke Vertriest roept de gemeente Aalter op: om zich als gemeente in te zetten op sensibiliseren en zich minder te focussen op het beboeten. Mieke Vertriest is ook voorstander om meer waarschuwingsborden te plaatsen en wil dat elke Aalternaar een gratis fluohesje kan afhalen.

—---------------------------------------------

Voor de mooiste stukjes natuur moeten inwoners van het Meetjesland niet op reis. De nieuwe Meetjeslandkalender 2024 toont de mooiste foto’s van natuurfotograaf Ludo Goossens. Wie de Meetjeslandkalender aan de muur hangt, steunt meteen ook de natuurontwikkeling in eigen regio.

—----------------------------------------

Stad Eeklo wint de hoofdprijs bij de European Social Innovation Competition en gaat in Spanje met een prijs van 50.000 euro lopen. De wedstrijd wordt georganiseerd door de Europese Commissie, en gaat over sociaal innovatieve projecten. Eeklo wint met het project Power Up waarbij de stad iedereen toegang wil geven tot lokale betaalbare en hernieuwbare energie.

—--------------------------------------------

De bouw van de nieuwe jeugdlokalen in Kleit (Maldegem) vlot goed. Maldegem investeert bijna anderhalf miljoen euro. “De bouw is deze zomer gestart en moet klaar zijn tegen juni volgend jaar, dus voor de nieuwe speelpleinwerking van de zomervakantie.

—-----------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws