Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 20 november 2023

gepost 6 months ago, op maandag, 20 november 2023 door Crew

In 2022 waren er in Vlaanderen 5.323 ongevallen met fietsers in de zone 50. Maar liefst 40 fietsers lieten het leven. Het aantal fietsdoden in de zone 50 steeg daarmee met 40% sinds 2019. Annick Lambrecht (Vooruit) wil dat er extra ingezet wordt op betere infrastructuur voor fietsers en een zone 30 in de bebouwde kom indien er geen veilige afgescheiden fietspaden zijn.

—-----------------------------------------------

De Magermansdreef in Eeklo is nog tot en met donderdag 23 november onderbroken voor gemotoriseerd verkeer. De weg is afgesloten door werken aan de bomen en het opruimen van stormschade.

—----------------------------------------

Vlaams Belang Eeklo toont zich van haar warmste kant en heeft in het weekend voedselpakketten uitgedeeld in Eeklo en Maldegem. Vlaams Belang Eeklo werkte daarvoor samen met de vzw ‘Mensen in nood Adegem-Maldegem-Eeklo’.

—-------------------------------------------

Het cafetaria in provinciaal domein Het Leen in Eeklo is dicht tot 20 januari 2024. Er worden grondige verbouwingswerken uitgevoerd. Eind januari gaat de zaak dan weer open.

—---------------------------------

De werken in de Sint-Barbarastraat, Industrielaan en Vliegplein in Maldegem zitten voorlopig volledig op schema. De werken naderen hun eindfase.

—-------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws