Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 21 november 2023

gepost 5 months ago, op dinsdag, 21 november 2023 door Crew

Stad Eeklo wil GAS-boetes opleggen aan inwoners, die blijven weigeren om hun voetpad te onderhouden. Het GAS-reglement is daarvoor aangepast. Als inwoner van Eeklo ben je verplicht het voetpad voor je deur te onderhouden. Zo niet, kun je na een waarschuwing een boete krijgen van 25 euro. Blijf je volharden, dan betaal je 250 euro.

—------------------------------

De verkoop van de oude bibliotheek in de Boomgaardstraat in Aalter heeft een pak meer opgebracht dan verwacht. De instelprijs was 720.000 euro, maar uiteindelijk werd 1,2 miljoen euro geboden door een investeringsgroep van tandartsen.

—--------------------------------------------

Opvallend beeld op de voetbalterreinen van Maldegem. Het splinternieuwe kunstgrasveld ziet volledig bruin. Onafhankelijk schepen van Sport Peter Van Hecke zegt in de krant HLN dat “Een kunstgrasveld tijd nodig heeft om te ‘settelen’. Daarbij kan het kurk bij regenval weer naar boven komen.

—------------------------------------

De oevers van het kanaal Gent-Oostende die vorige week inzakten in Brugge als gevolg van de verhoogde waterafvoer, worden vanaf deze week hersteld. De Vlaamse Waterweg nv stelde een aannemer aan die onmiddellijk aan de slag gaat. De herstellingswerken zullen meerdere weken duren. Het jaagpad blijft afgesloten.

—------------------------------------

In het weekend van 2 en 3 december gaat de tweede vestiging van fietswinkel Café Vitesse open aan de Brugstraat in Aalter. Café Vitesse heeft al een winkel op de Torhoutsesteenweg in Zedelgem, maar binnenkort dus ook een in Aalter. “Een stevige uitdaging want het pand heeft een winkeloppervlakte van duizend vierkante meter.

—---------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws