Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 17 december 2021

gepost 2 years ago, op donderdag, 16 december 2021 door Crew

De verkeersdienst van de politiezone Meetjesland Centrum voerde afgelopen donderdag een controleactie uit in samenwerking met VLABEL, de Vlaamse Belastingdienst. Er werd voor een totaal van 14.000 euro aan openstaande verkeersbelastingen geïnd. Er werden ook drie niet-verzekerde voertuigen getakeld en in beslag genomen en bijkomend nog twee voertuigen wegens nog openstaande schulden aan de Vlaamse belastingdienst.

—----------------------------

Het vaccinatiecentrum in het Sportpark van Aalter draait nog steeds op volle toeren. Ondertussen hebben 85,55 procent van de Aalternaren hun twee prikken gekregen. Ook de boosterprik gaat snel vooruit, met tot vandaag al 11.205 Aalternaren die hem kregen. Daarmee zit Aalter op een mooie 38,32 procent.

—------------------------------------

De twaalf sociale koopappartementen die de Meetjeslandse Bouwmaatschappij voor Volkswoningen gebouwd heeft in de Tieltsesteenweg in Eeklo, zijn klaar. De appartementen worden verkocht zonder keuken, zodat de nieuwe eigenaars daar hun zin kunnen doen. Kopers moeten voldoen aan de voorwaarden voor sociale huisvesting: er is een inkomengrens en je mag nog geen eigendom hebben.

—------------------------------------

Vijftig jonge fans van blauwzwart kunnen van 20 december tot en met 9 januari studeren in de supporterskantine Extra Time om hun examens voor te bereiden. De kantine is uitgerust met vijftig tafeltjes. In Brugge zijn er 500 plaatsen waar je samen kan studeren. Dat kan onder meer in de leeszaal van hoofdbibliotheek De Biekorf of The Student Village.

—-------------------------------

t Sas, een welzijnsvereniging van OCMW Brugge, neemt twee nieuwbouwwoningen in gebruik. Ze zullen dienst doen als doorgangswoningen voor gezinnen die dringend een thuis zoeken, maar hiervoor tijdelijk niet op de sociale of privéwoonmarkt terecht kunnen. De coronacrisis duwt steeds meer mensen in armoede. Want het OCMW Brugge wordt de jongste jaren geconfronteerd met een steeds grotere groep mensen met huisvestingsproblemen.

—---------------------------------------

Aalter wil het vaccinatiecentrum volgend voorjaar verhuizen van het Sportpark naar de oude bibliotheek in de Boomgaardstraat. Al bijna een jaar worden de twee sporthal in het Sportpark van Aalter ingepalmd door het vaccinatiecentrum. Maar vanaf het voorjaar wil Aalter de sporthal terug geven aan de sportclubs.

—------------------------------

Vanaf volgende week vrijdag 24 december is het gedaan met de files aan de werf op de E40 in Aalter, richting kust. Na de kerstvakantie volgt er wel nieuwe hinder voor het verkeer richting Brussel. Op maandag 10 januari 2022 start de tweede fase, en plaats de aannemer de geluidschermen langs de E40 richting Brussel.

—------------------------------

Heel wat handelaars uit het centrum van Aalter openen op zondag 19 december uitzonderlijk de deuren voor een kerstshopping. De organisatie van een echte kerstmarkt met veel randanimatie, is door de coronamaatregelen even niet mogelijk. Maar dus nu zondag zijn heel wat zelfstandige winkeliers in het centrum van Aalter toch open, zodat iedereen ongestoord kerstcadeautjes kan gaan kopen.

—--------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws