Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 16 december 2021

gepost 2 years ago, op donderdag, 16 december 2021 door Crew

De vier vaccinatiecentra voor de inwoners van het Meetjesland nemen tussen Kerst en Nieuw een rustpauze. Alleen in Sanapolis Sijsele zal op woensdag 29 december een halve dag geprikt worden. De regio Meetjesland zit ruim op schema met nu al een boostercijfer van 35 procent.

—---------------------------------------

Komen de investeringen in fietspaden en -bruggen in het slop? Oost-Vlaams deputé Riet Gillis (Groen) trekt alvast aan de alarmbel. De provincie wacht al maanden op miljoenen euro’s van mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open Vld), maar die komt niet met centen over de brug. Hierdoor komt de begroting van Oost-Vlaanderen stilaan onder druk te staan .

—------------------------------

Aalter heeft de sleutel van het klooster van Knesselare sinds woensdag officieel in handen. Het uitgeleefde gebouw zal gesloopt worden, en er komt een multifunctioneel ontmoetingscentrum in de plaats van het klooster. Aalter doet hiermee in Knesselare een investering van 5,5 miljoen euro.

—------------------------------------------------

Cultuurregio Meetjesland en die van Leie-Schelde slaan de handen in mekaar en pakken uit met cultuur als het ideale eindejaarsgeschenk.

Op www.pakuitmetcultuur.be kan je bons aankopen voor voorstelling in De Herbakker in Eeklo, Stroming in Evergem en het Leietheater in Deinze. Je steunt de cultuur en verrast je vrienden alle info via www.pakuitmetcultuur.be.

—---------------------------

Een twaalftal bewoners van een appartementsgebouw in het Jezuïtengoed in Brugge is woensdagavond geëvacueerd door een brand. Eén flat liep aanzienlijke schade op, nadat een matras vuur vatte.

De bewoners, die naar verluidt middenin een verhuis zitten, waren op het moment van de brand niet thuis en bleven dan ook ongedeerd.

Na het afgaan van het brandalarm werden een twaalftal bewoners van het appartementsgebouw geëvacueerd.

—----------------------------------

De vier vaccinatiecentra voor het Meetjesland kunnen mooie cijfers voorleggen. Ondertussen werden samen al meer dan 315.000 vaccins gezet. Gemiddeld voor de tien gemeenten van het werkingsgebied is ondertussen 94,7 procent van alle te vaccineren burgers volledig gevaccineerd.

—------------------------------

De stad Eeklo werkt aan nieuwe stimulansen om lege winkelpanden tegen te gaan en starters aan te trekken. Samen met de provincie wordt een project uitgerold om pop-ups toe te laten in lege winkelpanden. Schepen van Lokale Economie Hilde Lampaert zegt dat de stad werk wil maken van een financiële ondersteuning voor beginnende ondernemers in Eeklo.

—-----------------------------

In de bibliotheek van Aalter kan je deze maand naar een tentoonstelling rond Ludwig van Beethoven. Zijn leven wordt verteld aan de hand van postzegels. Een bezoek aan de tentoonstelling maakt overigens duidelijk dat Beethoven niet enkel in West-Europa, maar wereldwijd een gevierd kunstenaar is. De tentoonstelling ‘250 jaar Beethoven in postzegels’ is gratis te bezoeken in ArtA’A, en dat nog tot en met 31 december.

—-----------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws