Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 20 december 2021

gepost 2 years ago, op zondag, 19 december 2021 door Crew

Minstens 31.000 inwoners van Oostkamp, Jabbeke, Zedelgem en Beernem moeten tegen 31 december hun boosterprik gekregen hebben. Er worden extra openingsdagen voorzien in de twee vaccinatiecentra. De voorbije twee weken werden in de vaccinatiecentra in De Valkaart in Oostkamp en de Groene Meersen in Zedelgem meer dan 9.000 vaccins gezet.

—---------------------------------

Bij de Meetjeslandse Bouwmaatschappij voor Volkswoningen viel vorige week een felicitatiebrief van de minister van Wonen Matthias Diependaele in de bus. Tijdens de vele gesprekken is tot uiting gekomen dat de woonmaatschapij een sterke partner is in het lokale woonbeleid. De Meetjeslandse Woonmaatschappij is actief in Assenede, Eeklo, Evergem, Kaprijke, Maldegem, Sint-Laureins en Zelzate

—------------------------------

Aalter maakt zich op voor een jaar vol bouwkranen en graafkranen. De wegenwerken in de Pontweg gaan starten, en ook in Maria-Aalter zijn er grote wegenwerken. De oude Academie en het klooster van Knesselare gaan in 2022 effectief plat, en de plannen voor een nieuw station in Aalter krijgen vorm.

—---------------------

De kerstvakantie is vandaag een weekje vroeger gestart, en daarom organiseren de scholen en de buitenschoolse kinderopvang van Aalter noodopvang. Van maandag 20 december om 7 uur tot en met vrijdag 24 december om 12 uur wordt er noodopvang georganiseerd in Aalter. “Er wordt noodopvang voorzien voor kinderen waarvan de ouders in de zorg of andere essentiële beroepen werken, en waarvoor thuiswerk niet mogelijk is.

—-----------------------------------

De stad Eeklo en de scholen hebben een overeenkomst om 175 kleuters en kinderen op te vangen in de zogenaamde afkoelweek, die vandaag begint. Door een goede samenwerking tussen de Eeklose scholen en de stad is er deze week geen probleem voor de noodopvang van de kleuters en de lagere schoolkinderen in Eeklo.

—------------------------------------

Opnieuw veranderingen in het schepencollege van Maldegem. Na het vertrek van schepen Rudi De Smet van N-VA enkele weken geleden, stapt nu ook Peter Van Hecke van Open Vld op. Naar eigen zeggen omdat in Maldegem alles buiten het schepencollege beslist wordt.

—--------------------------

Een historisch moment voor Brugge. Na enkele jaren bouwen is het nieuwe Beurs-Meeting- en Congresgebouw officieel geopend. Kostprijs: 40 miljoen euro. De opening ging niet onder massale belangstelling van omwonenden door zoals gehoopt, wel in beperkte kring. Zodra de coronamaatregelen het toelaten, mogen de Bruggelingen het gebouw ontdekken”, zei een trotse burgemeester Dirk De fauw in HLN.

—---------------------------------

Het concept van de Warme William-bank is al ingeburgerd in heel wat andere gemeenten en bereikt nu ook Beernem. “De bank moet mensen bij elkaar brengen en aanzetten om wat meer te praten. De Warme William-bank staat nog een tijdje op het plein en verhuist begin volgend jaar naar Oostveld in Beernem.

-------------------------------

Het Herbakkersfestival van Eeklo pakt uit met hoopgevende berichten, en prikt data om in 2022 opnieuw een festival te organiseren. Corona steekt al twee jaar stokken in de wielen. Wie komt optreden blijft nog een geheim. Het Herbakkersfestival in Eeklo zou doorgaan op 12, 13 en 14 augustus 2022.

—-------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws