Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 21 december 2021

gepost 2 years ago, op dinsdag, 21 december 2021 door Crew

De druk op de Brugse ziekenhuizen blijft groot, ook nu de coronacijfers al meer dan een week in dalende lijn zitten. Er liggen 31 patiënten op de diensten Intensieve Zorgen, gespreid over de twee ziekenhuizen Sint-Jan en Sint-Lucas.

—----------------------------------

Burgemeester Pieter De Crem (CD&V) haalt de kritiek dat er in Aalter veel geflitst wordt om de gemeentekas te vullen met één veeg van tafel. Het geld dat volgend jaar door snelheidsboetes binnen gehaald wordt gaat integraal naar goede doelen voor verkeersslachtoffers.Flitsen doet de gemeente Aalter enkel voor een betere verkeersveiligheid”, klinkt het.

—--------------------------------

Wie met de feestperiode in Eeklo wat vuurwerk de lucht wou inschieten, moet die plannen wijzigen. Er is een vuurwerkverbod. Een veilige manier om particulier vuurwerk af te steken bestaat namelijk niet zegt burgemeester Luc Vandevelde. Eeklo is dichtbevolkt en het risico op brand is te groot.

—-------------------------------------

De Maldegemse skaters krijgen tijdens de kerstvakantie een pop-up skatepark onder de overdekte speelplaats van basisschool De Papaver in Adegem. Door de lage temperaturen in de winter worden de toestellen op het skateterrein nat en is het te gevaarlijk om te skaten. Daarom verplaatst de gemeente Maldegem tijdens de kerstvakantie enkele skatetoestellen.

—-----------------------------------------

De politie van zone Meetjesland Centrum hield controles op het rijden onder invloed van alcohol en drugs. Tijdens de controles werden er ook andere verkeersinbreuken vastgesteld. En bij een ongeval met lichamelijk letsel in Eeklo bleek dat één van de bestuurders reed onder invloed van cannabis.

—------------------------------------

Een man is niet langer welkom in de ZEB in Maldegem nadat hij zich onfatsoenlijk had gedragen. Hij meende ‘flirterige signalen’ op te vangen van een verkoopster, waarna hij zijn broek omlaag trok. De man moest zich maandagochtend verantwoorden in de Gentse rechtbank.

—------------------------------------

De gemeente Maldegem koopt zes hectare grond in het woonuitbreidingsgebied Reesinghe, en gaat daar nu bouwvrij landbouwgebied van maken. Het idee om de gronden aan Reesinghe voor altijd te vrijwaren van bebouwing kwam er van de actiegroep Red Reesinghe.

—------------------------------

Bakker Francis Vercraeye (56) uit Aalter heeft de sleutel van zijn bakkerij aan het station definitief omgedraaid. De bakkerij is nog niet overgenomen, dus gaat de deur definitief op slot. Burgemeester Pieter De Crem (CD&V) ging Francis op zijn laatste dag feliciteren. —-----------------------------------

De bibliotheek van Eeklo en die van Maldegem vallen in de prijzen, en winnen respectievelijk zilver en brons in de wedstrijd ‘Europese bibliotheek van Oost-Vlaanderen’. Goud gaat naar de bibs van onder andere Geraardsbergen en Zottegem. Maar het zilver en brons is voor het Meetjesland.

—----------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws