Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 16 september 2022

gepost 1 year ago, op donderdag, 15 september 2022 door Crew

Afgelopen weekend was het Open Monumentendag, maar daarvan was in Aalter niet veel te merken. Groen Aalter zag in heel wat gemeenten een mooi gevuld programma, maar in Aalter was er niets uitgewerkt. De gemeente Aalter kiest er voor om het ene jaar te concentreren op Erfgoeddag en het andere jaar op de Open Monumentendag.

—---------------------------------------------

AZ Alma in Eeklo, het streekziekenhuis van het Meetjesland, bouwt de geriatrie tijdelijk met een kwart af. Er zullen de komende maanden maar drie in plaats van vier afdelingen open zijn. 75 in plaats van de normale 100 G-bedden. “Noodgedwongen, door gebrek aan personeel”, klinkt het.

—-------------------------

Zuster Marie-Thérèse (95) is verhuisd van het klooster Onze Lieve Vrouw ten Doorn in Eeklo naar het klooster van Melle. De zuster was een van de drie nog op de site wonende Zusters Van Liefde in Eeklo.

—--------------------------

Sint-Laureins biedt de trouwkoppels die in volle coronaperiode getrouwd zijn, nu toch nog een receptie aan. Op zaterdag 24 september worden de nieuwe inwoners uitgenodigd op een receptie. Ook dat kon de voorbije twee jaar niet georganiseerd worden, maar gebeurt nu opnieuw.

—-----------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws