Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 16 december 2022

gepost 2 years ago, op donderdag, 15 december 2022 door Crew

Terwijl zowat alle gemeenten door de crisis moeten besparen, gooit burgemeester Pieter De Crem (CD&V) er in Aalter de komende drie jaar nog eens tien miljoen euro extra investeringen tegenaan. In plaats van 75 miljoen staan er nu 85 miljoen euro aan investeringen gepland.

—----------------------------

Met de vriestemperaturen van de laatste dagen wordt in Aalter luidop gedroomd van schaatsen op de Kraenepoel. Omdat het overdag nog boven nul uitkom is het schaatsen bijzonder onzeker. De gemeentediensten en de ijsmeesters volgen de dikte van het ijs elke dag op.

—---------------------------

De beslissing is genomen. Ook deze winter zal je kunnen schaatsen op de Markt van Maldegem. De schaatspiste komt terug vanaf 3 februari. Vorig jaar lokte de schaatspiste 8.200 bezoekers, en dus wil het gemeentebestuur het plezier niet schrappen. Maar met de dure energieprijzen werd toch wat getwijfeld.

—-----------------------------------

De Asseneedse ‘Werkgroep Carnaval’ is dringend op zoek naar seingevers om de carnavalsstoet van zondag 26 februari in goede banen te leiden. Daarom lanceren ze nu een oproep. Geïnteresseerden nemen contact op met [email protected].

—-----------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws