Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 19 december 2022

gepost 12 months ago, op maandag, 19 december 2022 door Crew

Een 54-jarige vrouw is zondagavond om het leven gekomen bij een verkeersongeval op de E40 tussen Aalter en Beernem. Dat bevestigt de federale politie. Ook de passagier, de zoon van de vrouw, werd overgebracht naar het ziekenhuis. Bij het ongeval op het gladde wegdek waren twee voertuigen betrokken.

—---------------------------

De komende maanden zal je langs de gewestweg N44 en de snelweg E40 in Aalter bomen en struiken zien sneuvelen. Naarmate bomen en struiken hoger en ouder worden, nemen de risico’s voor de verkeersveiligheid toe. Hoge bomen vangen veel wind, kunnen omwaaien of afbreken en op de weg vallen.

—----------------------------------

De hoop was bij velen gesmolten als ijs op het water, maar zondag mocht er dan toch geschaatst worden op de Kraenepoel in Aalter. Honderden mensen trokken dan ook naar de mooiste openluchtpiste van Vlaanderen. Op zaterdag gold er nog een schaatsverbod op de Kraenepoel, maar zondagochtend zette de gemeente Aalter dan toch het licht op groen.

—-------------------------------

De bestaande verlichting in het Heldenpark in Eeklo wordt vervangen door ledverlichting. Het project past in plan van Eeklo om tegen 2030 alle openbare verlichting te vervangen door ledverlichting. “Om de omschakeling in het Heldenpark veilig te laten verlopen, worden de werken opgesplitst in drie fases.

—-----------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws