Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 15 januari 2021

gepost 1 year ago, op vrijdag, 15 januari 2021 door Crew

De inwoners van onze regio hebben zicht op een plaats waar het coronavaccin kan toegediend worden. De burgemeesters van Damme en Maldegem kwamen samen tot een oplossing, hoor je van burgemeester Bart Van Hulle: ***** u1

Voorlopig ziet het ernaar uit dat inwoners van Eeklo, Sint-Laureins en Maldegem terecht kunnen in Sijsele. Lievegem en Aalter zullen hun inwoners vaccineren in eigen accommodatie. Deze beslissing is voorlopig horen we nog van de burgemeester van Maldegem en Vlaams parlementslid Bart Van Hulle: ****

------------------

De huidige maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beperken werden dinsdag verlengd tot 1 maart 2021. De maatregelen gingen op 2 november van kracht en waren in eerste instantie van toepassing tot vandaag 15 januari. We vroegen een reactie op die verlenging aan horeca-uitbater Julie Vandeberghe van Jules Bar in Bellem ****** De verlenging van de maatregelen betekenen niet dat er tot 1 maart geen versoepelingen mogelijk zijn als de epide-miologische situatie het toelaat, klinkt het bij het ministerie van Binnenlandse zaken.

--------------

Het gemeentebestuur van Aalter vraagt aan de bewoners van de appartementen meer discipline bij het wekelijks aanbieden van het huisvuil. De gemeente stuurde een brief naar de syndicus van elk appartementsgebouw. Huisvuil- en pmd-zakken en papier wordt er vaak veel te vroeg buiten gezet worden. Afval mag je pas buiten aanbieden vanaf 19 uur, de dag voor de ophaling. Wie zijn huisvuilzak te vroeg buiten zet, riskeert een GAS-boete.

--------------------

De gemeente Aalter is een eerstelijnszone en mag zelf een vaccinatiecentra openen. Dat zegt ook Schepen in Aalter Patrick Hoste: **** u2 We proberen later Burgemeester De Crem te bereiken, Schepen Hoste gaf nog mee dat de corona- vaccins in Aalter zullen worden toegediend in het sportpark van Aalter- centrum. Er zullen tussen de 3000 en 4000 injecties per dag kunnen toegediend worden aan de bijna 23duizend 500 meerderjarige inwoners van Aalter.

--------------

De koks van Bobaz in Aalter en van Jules Bar in Bellem kookten woensdag macaroni voor de personeelsleden van de Veilige Have in Aalter. Je hoort kok Julie Vandenberghe van Jules Bar: ***** u3 Een mooi gebaar dus van Julie Vandeberghe en Dimitri Stofferis. De personeelsleden van de Veilige Have in Aalter apprecieerden het gebaar.

------------

Gisteren werd er gevaccineerd in het Rusthuis Onderdale in Ursel. Er wonen 122 bejaarden, en op enkelingen na wilden ze allemaal het vaccin. De vaccinatieronde heeft een groot deel van de dag in beslag genomen. In het Rusthuis Onderdale in Ursel is het nu uitkijken naar de tweede prik tegen corona. De tweede vaccinatie wordt binnen precies drie weken toegediend.

----------------

Vandaag wordt in rusthuis Avondzegen in Eeklo de eerste corona - vaccinatie toegediend aan de inwoners. Burgemeester Luc Vandevelde werkt zelf in de zorg en zal bij de eerste vaccinatie aanwezig zijn.

--------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws