Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 14 januari 2021

gepost 1 year ago, op woensdag, 13 januari 2021 door Crew

Inwoners van Beernem en Oostkamp zullen gevaccineerd worden in De Valkaart in Oostkamp, inwoners van Jabbeke en Zedelgem kunnen naar De Groene Meersen in Zedelgem. Dat zijn de vier gemeenten overeengekomen.

Je hoort vaccinologe aan UZ Gent Isabel Leroux-Roels over de bijwerkingen van het corona-vaccin: *****

Over die bijwerkingen hoef je je geen zorgen te maken zegt Vaccinologe Isabel Leroux-Roels*****

De gemeenten Beernem, Oostkamp, Jabbeke en Zedelgem zullen de data van vaccinatie later bekendmaken.

---------------------

De Brugse politie zet opnieuw een stap in de richting van meer digitalisering. Er werd een app ontwikkeld die wijkinspecteurs kunnen gebruiken als ze woonstcontroles doen. De uitwisseling van die gegevens gebeurde tot nog toe op papier wat best tijdrovend was. Met de nieuwe app worden gegevens nu sneller en efficiƫnter uitgewisseld tussen Stad Brugge en de Brugse politie.

---------------------

Een nieuwjaarsreceptie is dit jaar onmogelijk, maar toch wil Groen Aalter iets doen voor de leden. Op zondag 31 januari wordt een coronawandeling georganiseerd zegt ook gemeenteraadslid voor Groen in Aalter Mieke Schauvlieghe: ******

Bij de wandeling hoort ook een bubbelpakket ***** aldus Mieke Schauvlieghe gemeenteraadslid in Aalter over de nieuwjaarswandeling.

---------------

De grootste gemeenten in het Meetjesland willen een eigen vaccinatiedorp. Eeklo wil de vaccinaties tegen corona toedienen op een plaats dat los staat van het triagecentrum van het AZ Alma. In Aalter is men volop bezig met het zoeken naar een geschikte locatie horen we bij een medewerker van het gemeentebestuur: ****** Ook gemeenteraadslid voor Groen Mieke Schauvlieghe heeft nog geen idee waar er in Aalter gevaccineerd zal worden: **** Wellicht dus vandaag of morgen valt de beslissing waar de Aalternaar zal gevaccineerd kunnen worden tegen Covid-19

--------------------

Het zorgpersoneel van woonzorgcentrum Veilige Have in Aalter werd gisteren-middag getrakteerd op een portie macaroni met ham en kaas.

De koks Dimitri Stofferis van Bobaz in Aalter en Julie Vandenberghe van Jules Bar in Bellem werkten hiervoor samen. Ze brachten het met de foodtruck van Jules Bar naar het rusthuis, waar het onder de personeelsleden verdeeld werd.

--------------

In 2020 zijn er minder Aalternaren overleden dan het jaar voordien en dat is een opmerkelijke vaststelling want afgelopen jaar werd gekenmerkt als corona-jaar. In 2020 zijn 291 Aalternaren overleden, in vergelijking met 315 een jaar eerder. Aalter bleef vorig jaar trouwens groeien, voor het veertiende jaar op rij. Er zijn nu in totaal 29.241 Aalternaren.

----------------

In Brugge is de algemene verkeersdrukte in 2020 fiks afgenomen ten opzichte van het jaar voordien. Dat blijkt uit de Traffix Index van TomTom, de fabrikant van navigatiesystemen. Door de lockdown en het vele telewerken zijn de cijfers logisch te noemen. Februari was de drukste maand met gemiddeld 16 procent extra reistijd in het Brugse verkeer. In Belgiƫ blijft Brussel de drukste stad van 2020.

-----------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws