Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 13 januari 2021

gepost 1 year ago, op woensdag, 13 januari 2021 door Crew

Wie zich niet aan de quarantaineregels houdt, kan voortaan gecontroleerd worden door de lokale besturen. Dat heeft de Vlaamse regering beslist. Toch staan heel wat lokale besturen niet te springen om die quarantaineplicht nauwgezet te gaan controleren. De politie zal steekproeven doen, binnen hun normale werking. En als ze klachten krijgen dat sommigen de regels niet naleven, dan kan de overtreder een bezoek verwachten.

-------------------

In het derde grootste nieuwe schoolgebouw van Vlaanderen nemen de leerlingen van het VTI in Brugge volgend schooljaar hun intrek. Het gebouw bevat een dakterras voor leerkrachten en een overdekte picknickzone voor leerlingen. Het korps kan niet wachten om te verhuizen naar dit prachtige gebouw. Het is bijna een jaar geleden toen de afbraak van de oude gebouwen van Bombardier begonnen. Na 12 maanden krijgt de nieuwe campus Vaartdijkstraat van VTI Brugge echt vorm.

-------------------------

De bossen in het Meetjesland stromen elk weekend helemaal vol met wandelaars, die in deze coronawinter de natuur in hun eigen buurt herontdekt hebben. Natuurpunt en Partners heeft ondertussen 3.600 leden in het Meetjesland, en dat waren er nog nooit zo veel. Vooral in de weekends is het bijna aanschuiven om aan de Meetjeslandse bossen te geraken. Er zijn niet te veel natuurliefhebbers, maar er is wel te weinig natuur, aldus Natuurpunt.

------------------------

Vorige week woensdag was Veilige Have het allereerste rusthuis in Oost-Vlaanderen waar de bewoners een coronavaccin toegediend kregen. Dat blijkt achteraf allemaal perfect verlopen. Een week later heeft niemand van de bewoners klachten. Vorige week hadden ze bij de Veilige Have een paar vaccins over, en die zijn aan een paar personeelsleden toegediend. Maar de volledige ploeg wordt eind deze maand gevaccineerd.

-----------------

Langs de Dudzeelse Steenweg ter hoogte van de fietsoversteek in Kruisabele in Brugge zal je minder snel mogen rijden. De maatregel komt er nadat er enkele weken geleden op die plaats een 11-jarige fietser levensgevaarlijk gewond is geraakt.

-------------------------

Na een plaatsbezoek is beslist dat het Boudewijnpark in Sint-Michiels hét hoofdvaccinatiecentrum van Brugge wordt. Op deze site kunnen 10 tot 12 lijnen geïnstalleerd worden In het Boudewijn seapark is er capaciteit om 5.000 mensen per dag te vaccineren afhankelijk van de beschikbare vaccins. De site is meer dan geschikt, want ze is gelegen op een toegankelijke en gekende locatie, met voldoende parking, vlot bereikbaar met het openbaar vervoer en toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

----------------------

Ondanks de positieve evolutie bij de houderijen waar in november vogelgriep vastgesteld werd en de opheffing van de beperkingsgebieden, blijft het vogelgriepvirus nog steeds circuleren. De verplichte ophokplicht van pluimvee en gehouden vogels blijft dus nog steeds van kracht. Geen enkele opgelegde maatregel zal kunnen worden versoepeld zolang de dreiging van besmetting via wilde vogels hoog blijft. Deze situatie kan mogelijk zelfs tot aan het voorjaar van 2021 blijven duren.

---------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws