Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 18 januari 2021

gepost 2 months ago, op zondag, 17 januari 2021 door Crew

Mondmaskers worden maar al te vaak als zwerfvuil gevonden. Schepen Dirk De smul in Aalter roept op om de wegwerp-mondmaskers thuis in de vuilnisbak te werpen. Wanneer iemand anders die opraapt worden zij blootgesteld aan virussen en bacteriën. Schepen Dirk De Smul roept op om het gezond verstand te gebruiken: ******

------------

Ouders zijn heel tevreden over de werking van de acht, gemeentelijke Buitenschoolse Kinder Opvanginitiatieven in Aalter. Dat blijkt uit een onderzoek, dat het lokaal bestuur liet uitvoeren. In oktober 2020 werd een enquête gehouden die vroeg naar de tevredenheid van de werking. Ouders konden hun mening kwijt over onder andere de kwaliteit van de opvanglocatie, de begeleiding, de organisatie en de mate van participatie.

---------------

De 65 jarige Michel De Sutter, voormalig uitgever van De Eeclonaar en huidig gemeenteraadslid, zal voor enkele weken schepen worden van de stad Eeklo. In december vorig jaar geraakte bekend dat schepen Marc Windey (SMS) enkele maanden buiten strijd zou zijn om gezondheidsredenen. Je hoort schepen Marc Windey uit ons archief met de verklaring om geen hogere belastingen in te voeren in Eeklo: ***

Zijn taken, onder andere de dossiers rond financiën en sport worden dus nu tijdelijk opgevolgd door Michel De Sutter.

------------------

Het Regionaal Platform van de senioren Meetjesland trekt aan de alarmbel, en vindt het voor de senioren uit de streek een probleem dat de vaccinatiecentra vaak ver uit de buurt liggen. De inwoners van Aalter, Evergem en Lievegem zullen in eigen gemeente gevaccineerd kunnen worden. De inwoners van Eeklo, Sint-Laureins en Maldegem moeten naar het voormalig ziekenhuis van Sijsele. Voor heel wat senioren is het niet evident om zomaar naar een andere gemeente te gaan voor een essentiële zorg als een coronavaccin.

-----------------------

De afrit van de E40 richting E403 in Brugge was gistermiddag even afgesloten door een ongeval. Door een oliespoor lag de afrit er verraderlijk glad bij. De bestuurder van een lichte vrachtwagen liet zich verrassen, ging aan het slippen en belandde tegen de vangrail. Er was uiteindelijk enkel blikschade. De brandweer kwam gisteren met een tankwagen ter plaatse om het gladde wegdek te reinigen.

-----------------

De parking aan het Hooggoedbos tussen Aalter en Maria-Aalter blijft afgesloten. De gouverneur heeft een klacht van Groen verworpen. Gemeenteraadslid voor Groen Mieke Schauvlieghe:***** In het najaar werden in Aalter zowat alle parkings rond de bossen gesloten, om samenscholingen te vermijden. Rond het Drongengoed gingen de parkings Krakeel en POL begin november weer open, maar de parking aan het Hooggoedbos in Aalter blijft nog altijd afgesloten.

-----------

Aalter blijft groeien en staat nu op 29.241 inwoners. Dat zijn er 141 meer dan een jaar voordien. Burgemeester Pieter De Crem: *** De meeste inwoners wonen in Aalter-centrum. Knesselare staat op twee plaats en Ursel staat op de derde plaats. Daarna volgen nog Lotenhulle, Bellem, Mari-Aalter en Poeke.

----------------

Sporthal Meos in Maldegem heeft vanaf nu ook een interactieve sportspelmuur. De sportspelmuur bestaat uit een beamer met geluids- en lichtinstallatie waarmee je leuke interactieve spelletjes kan spelen. Maldegem is de eerste gemeente in Vlaanderen die een sportspelmuur aankocht. Deze muur kan gebruikt worden voor sportkampen, door scholen, bedrijven en sportclubs. Reserveren voor na de coronalockdown kan via maldegem.be

--------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws