Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 19 januari 2021

gepost 1 year ago, op dinsdag, 19 januari 2021 door Crew

De politie Het Houtsche heeft grote snelheidscontroles uitgevoerd in Oostkamp, Beernem en Loppem. Eén op vier bestuurders werd daarbij geflitst.

De meeste inbreuken werden vastgesteld langs de Hertsbergsestraat in Oostkamp. In de Autobaan in Loppem reden dan weer 322 voertuigen voorbij de mobiele flitscamera. 73 chauffeurs hadden een te zware voet. Tot slot zette de politie ook een controle op langs de Hoornstraat in Beernem.

-------------

De partij Groen in Aalter wil nagaan of er voldoende controle op brandveiligheid is bij het optrekken van nieuwe gebouwen. Je hoort gemeenteraadslid Mieke Schauvlieghe: ***** u1 Voor openbaar domein zijn de richtlijnen vastgelegd, er wordt anders geen omgevingsvergunning afgeleverd zegt schepen Patrick Hoste: ***

-------------

In de loop van maart of april worden twee gebouwen in Eeklo afgebroken op de jeugdsite in de Sportlaan. Er wordt nagedacht of er op die plaats een themapark kan komen waarin de herdenking van de Eerste Wereldoorlog centraal staat. Op het Heldenpark in Eeklo was tot voor kort onder andere de chrio en het speelplein.

-------------

Het Drongense glasbedrijf Weemaes heeft een nieuwe vestiging geopend op het industrieterrein Kampveld in Oostkamp. In één klap creëert de firma zo ruim 20 jobs in de regio. Glazenmaker Weemaes is een echt familiebedrijf. Paul Weemaes - de grootvader van Michiel en Tim - stampte de firma in de jaren 1970 uit de grond in Brakel. Naast de uitbreiding nu in Oostkamp is het de bedoeling om nog meer filialen te openen.

------------

Oud-burgemeester van Eeklo: Koen Loete diende klacht in tegen het huidig bestuur bij de provinciegouverneur. De stad Eeklo heeft een subsidieaanvraag ingediend voor de uitbouw van de site Paterskerk, en haalde 2,8 miljoen euro binnen. Maar dat dossier werd enkel in het schepencollege besproken, en nog niet op de gemeenteraad. Burgemeester Luc Vandevelde zal het dossier van de Paterskerk op de gemeenteraad bespreken.

------------

In het AZ Sint-Jan krijgen deze week 1.085 medewerkers voor de eerste keer het coronavaccin van Pfizer. Prioritair komen de diensten Spoedgevallen, Intensieve Zorgen en de Covid-diensten aan bod. Gisteren gingen de vaccinaties van start. Tegen vrijdag moeten ze allemaal toegediend zijn. Binnen enkele weken volgt dan een tweede vaccin. Een aantal ziekenhuizen moest nog wachten op voldoende vaccins, maar dat is in AZ Sint-Jan in Brugge niet aan de orde.

---------------

Het oud ziekenhuis in Sijsele wordt de komende weken ingericht als vaccinatiecentrum. De vaccins voor de inwoners van Damme, Maldegem en Eeklo zullen er toegediend worden. Om alles in goede banen te leiden, hebben ze in het oud ziekenhuis helpende handen nodig. Via de gemeente Maldegem kan je je kandidaat stellen om te helpen in het vaccinatiecentra.

-----------

De Pietendriesmolen, op de grens van Knesselare met Aalter zal hersteld worden. Het bestuur van Aalter voorziet in de meerjarenplanning 275 duizend euro.

De molen in Knesselare liep stormschade op in 2016. Door die schade staat de molen scheef en draaien die wieken niet meer. Via het erfgoeddecreet kan de gemeente rekenen op een premie om de oudste bestaande staakmolen van Oost-Vlaanderen te restaureren.

--------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws