Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 13 oktober 2023

gepost 4 months ago, op donderdag, 12 oktober 2023 door Crew

Ondanks de hoge rente en de afkoeling van de vastgoedmarkt, dalen de woningprijzen in het Meetjesland niet. Wie dit jaar een huis heeft gekocht, zal daar ongeveer evenveel voor hebben betaald als in 2022. Een appartement kopen wordt wel steeds duurder. —-------------------------------------------------

Er komen stenen los in de galmgaten van de kerktoren van de Sint-Corneliuskerk in het centrum van Aalter. Monumentenwacht heeft intussen de losse stenen weggenomen.

—---------------------------------------------------

De leerlingen van het derde leerjaar van de Taborschool in Lotenhulle (Aalter) openden deze week hun eigen winkeltje. Het is de week van de eerlijke handel, en dat lieten ze op de school niet onopgemerkt voorbij gaan.

—---------------------------------

Het Meetjesland heeft een eerste Multimovepad. Maldegem gaat in het Sint-Annapark met die primeur lopen. “Een Multimovepad is een beweegpad voor kinderen van 3 tot 12 jaar, waarop ze midden de natuur hun beweegvaardigheden kunnen testen.

—--------------------------------------

Gezinsbond Aalter en Natuurpunt Aalter trekken zondag 15 oktober naar het Hooggoed voor een dag vol wandelingen. Inschrijven kan via www.natuurpunt.be/aalter.

—---------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws