Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 12 november 2021

gepost 8 months ago, op vrijdag, 12 november 2021 door Crew

De besmettingscijfers swingen overal de pan uit, zo ook in het Meetjesland. De verschillende burgemeesters hebben met elkaar overlegd over de strategie. Voorlopig komen er geen afgelastingen van evenementen. Er kunnen wel bijzondere voorzorgsmaatregelen genomen worden.

------------------------------------

De stijgende besmettingscijfers zorgen voor onrust, ook in Tielt. Het stadsbestuur heeft besloten om de activiteiten van de Ouderenweek te schrappen, terwijl ook het programma van de intrede van Sinterklaas in Tielt bijgesteld wordt. De intrede op 20 november aan Huis Mulle, die sowieso in openlucht plaatsvindt, gaat nog steeds door. Maar voor het aansluitende Sinterklaasfeest in de Europahal zal wellicht een alternatief worden gezocht.

----------------------------------

In een groot deel van Gent was er gisteravond geen straatverlichting. Het probleem strekte zich uit over heel Vlaanderen en een deel van West-Vlaanderen. Onder andere aan het station, in Drongen en Gentbrugge was er geen straatverlichting. Volgens Bart Wouter, woordvoerder van Fluvius, strekte het probleem zich uit over heel Oost-Vlaanderen en een deel van West-Vlaanderen.

-----------------------------------

Nog anderhalve maand tot Kerstmis, maar Maldegem pakt nu al uit met gigantische kerstboom. Volgende week wordt hij versierd, op de lichtjes is het nog wachten tot 5 december. Een Maldegemse transportfirma ging de boom halen in Luxemburg. Volgens Maldegems burgemeester Bart Van Hulle (Open Vld) staat de boom er nu al op vraag van de leveranciers.

---------------------------------------

De politie en het stadsbestuur van Gent vroegen gisteren om het centrum van de stad te mijden. Wie Gent gisteren wou inrijden met de auto om het Lichtfestival te bezoeken, stond al bijna voor een onmogelijke opdracht. Op de snelweg was het volop filerijden en alle parkings in het centrum waren snel volzet. In het centrum was het koppen lopen. De eerste avond trok het festival al 140.000 bezoekers, en de tweede is dus nog drukker geworden.

------------------------

In het Sint-Andriesziekenhuis in Tielt stijgt de druk door de toestroom van coronapatiƫnten. Momenteel liggen er 18 patiƫnten op de Covid-afdeling, waarvan 2 op Intensieve Zorgen. Volgens directeur Peter Lauwyck dient de reguliere zorg voorlopig echter niet uitgesteld te worden, op voorwaarde dat er geen personeel in het ziekenhuis van Tielt uitvalt.

------------------------------

Gent schakelt een versnelling hoger in de overgang naar elektrische mobiliteit. De komende vier jaar komen er in de stad 800 publieke laadpunten bij. De stad plant volgend jaar ook nog eens 244 extra semipublieke laadpunten aan bij sportaccommodaties en in parkeergarages. Gent telt momenteel al 376 publieke laadpunten, geen andere Vlaamse stad doet beter.

--------------------------------

Inwoners van het Meetjesland kunnen op zaterdag 13 november naar een extra priknamiddag in het vaccinatiecentrum van Evergem. De helft van de plaatsen is volzet. Er liggen die dag ongeveer 150 vaccins klaar van Johnson & Johnson. Alle inwoners van het Meetjesland die nog niet gevaccineerd zijn, kunnen een afspraak maken op 09/269.76.50. Dit bericht kun je ook herlezen op onze website www.radiokix.be onderaan de site tref je het regionaal nieuws aan.

---------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws