Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 15 november 2021

gepost 3 weeks ago, op zondag, 14 november 2021 door Crew

Nu onze noorderburen beslist hebben om een lichte lockdown in te voeren, verwachten ze in Knokke-Heist 10 tot 20 procent meer klanten in de horeca. Lokaal wil de burgemeester van Knokke-Heist geen bijkomende actie meer ondernemen. “Het is nu aan de hogere overheid om maatregelen te nemen, het wordt anders veel te verwarrend voor de bevolking, aldus Piet De Groote.

--------------------------

De werf voor het plaatsen van geluidsmuren langs de E40 in Aalter gaat een nieuwe fase in. De voorbije weken werden vooral palen in de grond gestoken, maar vanaf nu worden de effectieve geluidspanelen geplaatst. De panelen worden in Limburg gemaakt, en worden ’s nachts naar Aalter gebracht met een groot transport. Overdag worden ze dan gemonteerd tussen de palen die er nu al staan.

---------------------

Van 15 tot 21 november is er opnieuw de seniorenweek in Eeklo. Vorig jaar werd alles nog geschrapt door corona, maar dat wil de stad dit jaar niet doen. Er zijn enkele activiteiten buiten, en die zijn geen probleem. Binnen volgen ze de horecaregels. De stad Eeklo werkt ook samen met de regionale televisiezender AVS. Samen met Gent, Oudenaarde en Deinze worden speciale programma’s voor senioren gemaakt.

-------------------------

Maldegem werkt de komende dagen in vier verschillende straten. Het verkeer kan hinder ondervinden. Op deze maandag 15 november is er geen doorgaand verkeer mogelijk in de Leiestraat, omdat daar enkele bomen geveld moeten worden. Alle verkeer wordt omgeleid.

-------------------------

Een drugdealer uit Maria-Aalter is na een huiszoeking op heterdaad betrapt op het verhandelen van cannabis. De politie trof er heel wat materiaal en 250 gram cannabis aan. Hij verkreeg de gunst van de opschorting en hoeft dus niet naar de cel, maar moet wel 9.000 euro betalen.

----------------------------

Knesselare krijgt een extra centrumparking. De gemeente Aalter koop het KBC-kantoor in de Kerkstraat zal het gebouw slopen, en het terrein inrichten als parking. Een nieuwe stap in het plan om De Plaats in Knesselare op termijn parkeervrij en een pak gezelliger te maken.

-----------

De aangekondigde invoering van het eenrichtingsverkeer in de Rozestraat in Ursel (Aalter) gaat in op maandag 22 november. Bijna drie maanden geleden werd in Aalter een nieuw circulatieplan ingevoerd, met vooral uitgebreide zones 30 en veel straten met eenrichtingsverkeer. Met dat plan verhoogt de gemeente Aalter de verkeersveiligheid en verkeersleefbaarheid in alle acht woonkernen.

-----------------------------

Ladies Circle Maldegem organiseert op dinsdag 16 november een open vergadering, waarop iedereen welkom is. Gouverneur Carina Van Cauter is de gast van de avond. De open vergadering wordt gehouden om 19 uur in Huyze De Baere in Maldegem. Je betaalt 60 euro voor de voordracht van de Oost-Vlaamse provinciegouverneur, diner en dranken inbegrepen. De opbrengst van de avond gaat naar het goede doel.

----------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws