Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 12 maart 2021

gepost 3 years ago, op donderdag, 11 maart 2021 door Crew

In Aalter is een man van 68 om het leven gekomen en een vrouw van 59 levensgevaarlijk gewond geraakt. Ze raakten onder een omgevallen boom. De brandweer was snel ter plaatse maar voor de man kon geen hulp meer baten. De vrouw werd van onder de boom bevrijdt en naar het ziekenhuis overgebracht.

------------------------

Het zwembad in Aalter zal de komende dagen minder lang open zijn. Vier van de zes redders zitten in quarantaine. Wie gereserveerd had om de komende dagen in Aalter ’s ochtends of op de middag te gaan zwemmen, zal een bericht krijgen dat dit niet kan doorgaan. Ook schoolzwemmen wordt even geschrapt.

------------------

David Polfliet die in de val werd gelokt via een datingapp en vermoord is door drie tieners in Beveren woonde eerder in Wachtebeke, dat horen we van de voorzitter van holibi spirt Johan Eekchout: **** Via de website www

.holebi-spirit.be kan je aansluiten voor een beter regenboogbeleid: **** sluit je dus aan bij holebi-spirit.be en strijd mee voor gelijke kansen voor iedereen.

---------------

Er komt in Aalter een snellaadstation voor zes elektrische wagens op parking Aard. In een kwartier tijd, kan je een elektrische wagen daar voor 300 kilometer laden. De gemeente Aalter geeft bij de aankoop van een elektrische wagen 500 euro aan premie horen we van Kurt Lambrecht van garage KIA Grensland: **** Eerste schepen Patrick Hoste over de Aalterse premie voor elektrische wagens: ****

---------------------

De oude boom op het Guldensporenplein in Lotenhulle bij Aalter is gisteren voormiddag omgewaaid door de stormwind. Gelukkig zijn er geen gewonden en is er niemand in gevaar geweest. De boom stond naast de drie glascontainers en is gevallen op het betonnen pleintje naast het oude tennisterrein.

In de rest van Oost-Vlaanderen hebben de hulpdiensten gisteren al enkele honderden oproepen gekregen door het stormweer. Het gaat vooral om schade door rukwinden, omgewaaide bomen en weggewaaide takken.

-----------------

Ook op de Brugse Markt wapperen twee regenboogvlaggen als steun voor de holebi +gemeenschap. Brugge reageert geschokt op de tragische feiten die zich afgelopen weekend afspeelden in Beveren en waarvan David Polfliet het slachtoffer werd. De vlaggen blijven hangen tot op de dag van de begrafenis van David Polfliet.

------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws