Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 11 maart 2021

gepost 3 years ago, op donderdag, 11 maart 2021 door Crew

De cijfers van de Oost-Vlaamse arbeidsmarkt voor de maand februari zijn gekend. Tegenover dezelfde periode vorig jaar, is het aantal werkzoekenden gestegen met 3,4% procent, terwijl de gemelde vacatures dalen met 20,2%. De ondersteunende coronamaatregelen van de overheid aan het bedrijfsleven voorkomen voorlopig een sterke werkloosheidstoename. VDAB vreest een mogelijke faillissementen- en herstructureringsgolf, eens de gezondheidscrisis achter de rug is en de maatregelen afgebouwd zijn.

------------

Vier jongemannen tussen 22 en 24 jaar uit Maldegem en Evergem mochten zich gisteren in de correctionele rechtbank verantwoorden voor drugshandel. Van 2017 tot 2019 verkocht het viertal drugs vanuit een loods in Eeklo en cocktailbar La Vida in Maldegem. De mannen riskeren celstraffen tot vijf jaar.

--------------------------

Het mandaat van de Eerste Hoofdcommissaris Dirk Van Nuffel als Korpschef van de lokale politie Brugge is voor de tweede keer verlengd. Met deze 2e verlenging start Korpschef Van Nuffel zijn derde en laatste periode als hoofd van het Brugse politiekorps. Hij neemt die rol intussen al 10 jaar voor zijn rekening.

-----------------------

De stad Eeklo en gemeente Aalter hebben gisteren de regenboogvlag aan het gemeentehuis uitgehangen. Dat gebeurt na de recente gebeurtenissen in Beveren, en als strijd tegen homohaat. Na Maldegem maandag laten de gemeenten in het Meetjesland zien niet akkoord te gaan met de gruwelijke feiten.

--------------------

Aalter gaat voluit voor elektrische wagens. Er komt een snellaadstation voor zes elektrische wagens op parking Aard. In een kwartier tijd, kan je een elektrische wagen daar voor 300 kilometer laden. Daarenboven krijgt elke Aalternaar die dit jaar een elektrische wagen koopt, een premie van 500 euro. De elektrische wagen moet je dan wel bij een Aalterse dealer kopen.

--------------

Een 25-jarige man uit Aalter, die twee escortes belaagde nadat ze volgens hem geld hadden gestolen, heeft een celstraf van 10 maanden met uitstel gekregen. Ook dient hij een boete van 800 euro te betalen. De man stuurde hen haatberichten nadat hij de diefstal ontdekte. Ook moet de man aan elk van de dames een schadevergoeding van 500 euro betalen.

--------------------------

In de tweede helft van maart starten werken op de begraafplaats van Ursel. Het wordt een groene en ecologische gedenkplaats. Om ruimte te maken voor een nieuwe graszone, wordt het technisch gebouw op de begraafplaats afgebroken. De traditionele begraafplaatsen in Aalter zullen verder evolueren naar groene, rustgevende, ecologisch beheerde gedenkplaatsen.

--------------------------

Burgemeester van Brugge Dirk De fauw (CD&V) moet voorlopig noodgedwongen van thuis uit werken. Hij kreeg gisteren te horen dat hij vorige vrijdag in contact is gekomen met een coronabesmette persoon.

------------------

Eeklo schrapt ook dit jaar de traditionele avondmarkt op 1 mei. Zo’n volkstoeloop is door corona nog niet mogelijk. Het stadsbestuur bereidt ondertussen samen met de horeca de opstart van de horecazaken en de uitbreiding van de terrassen voor. De veiligheid en gezondheid van de burgers staat voorop.

-----------------------

De stad Eeklo beslist om het Heldenpark al zeker tot deze avond af te sluiten door stormgevaar. Vandaag worden windstoten voorspeld tussen de 50 en 80 kilometer per uur. Voor hulp bij stormschade kan je een formulier invullen op www.zonemeetjesland.be, en dan komt de brandweer zo snel mogelijk. Bij dringende hulp bel je enkel 112.

----------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws