Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 15 maart 2021

gepost 3 years ago, op maandag, 15 maart 2021 door Crew

Vandaag starten de aangekondigde werken aan de rotonde Tieltsesteenweg, op het nieuwe afrittencomplex E40 in Aalter. Wie in de buurt van het oprittencomplex E40 in Aalter moet zijn, moet rekening houden met files en omleidingen. Het beton van de nieuwe rotonde op de Tieltsesteenweg voldoet niet, dus moet de klus opnieuw gedaan worden. Zwaar verkeer van Maldegem naar Deinze rijdt om via de N35. Ook het verkeer van Tielt richting E40 zal dezelfde omleidingen moeten volgen

----------------------

Inwoners van Maldegem die 65 jaar of ouder zijn, kunnen zich vanaf nu op een wachtlijst laten zetten om sneller een coronaprik te krijgen. De inwoners van Maldegem moeten samen met die van Eeklo, Sint-Laureins en Damme om hun coronavaccin naar Sanapolis in het oude ziekenhuis van Sijsele. 65-plussers die iets sneller hun prik willen krijgen, kunnen bellen naar het callcenter van het vaccinatiecentrum op 0800/82.166.

---------------------

Het streekziekenhuis AZ Alma in Eeklo bouwt een nieuw dagcentrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie, dat Timanti zal heten. Voor die nieuwbouw heeft het ziekenhuis 110 kastjes nodig, en die bestelden ze bij Richtpunt Campus Eeklo. Zo kunnen de tieners in hun opleiding Houtbouw aan een concreet project werken.

----------------------

Aan het begin van de coronacrisis lanceerden juweliers Peter De Maere en Inge De Schryver uit Eeklo ‘het Juweel van de Hoop’, een creatie die een en al positiviteit uitstraalt. Een deel van de opbrengst wordt geschonken aan onderzoek naar corona. Maar liefst 40 liefhebbers van fijne juwelen kochten een ‘Juweel van de Hoop’

-----------------

Het Meetjesland verdwijnt als regionaam. Ook de inwoners van Aalter, Eeklo en Lievegem wonen binnenkort officieel in de regio Gent. De Vlaamse regering is het erover eens: Vlaanderen wordt opgedeeld in 17 regio’s. In Oost-Vlaanderen blijven vier regio’s over: de regio Gent, Waasland, Vlaamse Ardennen en de Denderregio. Het Meetjesland wordt dus opgeslorpt door regio Gent.

---------------------

Zondagavond rond 19 uur is brand uitgebroken in de loodsen van Agentschap Wegen en Verkeer langs de Koning Albert I-laan in Brugge. Bij aankomst van de brandweer was er een zwarte rookpluim te zien. De brand is ontstaan aan een vrachtwagen die in de loods stond. De vrachtwagen is helemaal uitgebrand. De schade in de loods is dan ook aanzienlijk. De brandweer had het vuur wel snel onder controle en kon zo erger vermijden. De precieze oorzaak wordt verder onderzocht.

-----------------

De drie stations in Aalter krijgen een grondige make-over. De nieuwe treinstations in Bellem en Sint-Maria-Aalter zijn zo goed als klaar. Tegen de zomer zijn ook alle perrons in het station van Aalter-centrum verhoogd en vernieuwd. In Aalter-centrum en in Bellem start deze week nog een nieuwe fase van de werken aan de stationsomgeving.

----------------------

Vanaf vandaag tot maandag 22 maart wordt het deel van de Moerwege tussen de Striepe en de Oude Staatsbaan in Maldegem afgesloten. Een externe aannemer herstelt in opdracht van de Watergroep een strook asfalt. Tijdens de werken is geen doorgaand gemotoriseerd verkeer mogelijk. Voetgangers en fietsers kunnen stapvoets door.

----------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws