Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 16 maart 2021

gepost 3 years ago, op dinsdag, 16 maart 2021 door Crew

In Knesselare heeft zich maandagnamiddag een ongeval met stevige blikschade voorgedaan. Een bestuurder kwam uit de parking van de Carrefour en reed daarbij een andere autobestuurder op de Urselseweg aan. Het ongeval zorgde voor blikschade bij beide auto’s. Er vielen geen gewonden.

-----------------

De 39-jarige man die eind 2019 zijn appartement boven chocoladewinkel Alexamer in brand stak, toont veel spijt. Dat zijn huisbaas nog aanwezig was in het gebouw, kwam hij pas achteraf te weten”, sprak de beklaagde maandagochtend in de rechtbank. De volgende dag bekende de man de brandstichting. Zijn advocaat benadrukte dat het nu goed gaat met de dertiger en vroeg een straf met uitstel met strikte voorwaarden.

------------------

De Oxfam Wereldwinkel van Maldegem doet het goed. De winkel is vorig jaar meer dan vijftig plaatsen gestegen in de ranking van Oxfam nationaal. De Wereldwinkel van Maldegem is verhuisd van de Noordstraat naar de Marktstraat, en dat zorgt duidelijk voor een boost.

------------------

De gemeenteraad van Eeklo kwam gisteren opnieuw digitaal bijeen. Maar lang zal de vergadering deze maand niet duren. De oppositiepartijen dienden namelijk geen enkele vraag in uit protest tegen de wel zeer summiere agenda. Volgens hen neemt het stadsbestuur de gemeenteraad niet ernstig.

---------------

De West-Vlaamse tweedenationaler vrouwen-voetbalploeg VK Egem versterkte zich deze week met Frederique Lamyns. De 17-jarige studente uit Maldegem maakt de overstap van de jeugd van Club Brugge. Frederique Lamyns kijkt heel erg uit naar het voetbal in tweede nationale en hoopt de ploeg VK Egem iets bij te brengen.

------------------

De toestand van het wegdek Tieltsesteenweg in Eeklo is zo slecht dat de maximum toegelaten snelheid er tijdelijk verlaagd wordt van 70 naar 50 kilometer per uur. De snelheidsverlaging situeert zich in het stuk van aan Veldekensbrug tot aan de ‘Kop van de ‘Vaart’. Tijdens de paasvakantie wordt 150.000 euro geïnvesteerd in het herstel van dat deel Tieltsesteenweg, maar tot zolang dringen zich extra maatregelen op.

----------------

Op het kruispunt van de Brugse Ring aan het Fort Lapin en de Havenstraat verloor een betonmixer maandagmiddag een deel van zijn lading. De kiezels en beton kwamen op het wegdek terecht. De brandweer werd er bijgehaald om het wegdek te reinigen. Daarvoor moest het kruispunt aan het Fort Lapin in Brugge even afgesloten worden.

---------------

De openingsuren van de loketten in het station van Aalter-centrum zijn sinds deze maand serieus teruggeschroefd. Net zoals op heel wat andere plaatsen in Vlaanderen. “Het gaat om het schrappen van 28 uren, of meer dan de helft van de dienstverlening”, berekende gemeenteraadslid Paul Beheyt (Vlaams Belang). Burgemeester Pieter De Crem (CD&V) zegt dat er geen reden tot paniek is, en verwijst naar de vele investeringen van de NMBS en Infrabel in de stations van Aalter.

---------------------

Het houten speeltreintje ’t Kamielke komt nog voor de paasvakantie terug naar Urseldorp, in Ursel bij Aalter. Peter Cornelis (Groen) maakt zich zorgen omdat ’t Kamielken verdwenen is uit Ursel. “’t Kamielken werd weggehaald voor restauratie. Maar ten laatste tegen de start van de paasvakantie wordt de speeltrein teruggeplaatst in het dorp. Enkele weken geleden werd ook de reus Pierlala al gerestaureerd.

---------------------

Het zijn onzekere tijden voor organisatoren van jeugdtoernooien. Tweedeprovincialer FC Kleit zal geen ‘Internationaal U10-toernooi’ in het weekend van 8-9 mei organiseren. Volgend jaar hoopt Kleit om op 14 mei wel veel voetbaltalent aan de Hoge Branddreef te mogen ontvangen.

-----------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws