Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 12 juni 2020

gepost 7 months ago, op vrijdag, 12 juni 2020 door Crew

Vorige maand steeg de werkloosheid in Oost-Vlaanderen zo sterk dat we op anderhalve maand tijd terug werden gekatapulteerd naar de arbeidsmarktsituatie van begin 2018. De werkloosheidsstijging was tot nu toe vooral toe te schrijven aan de terugval van het aantal uitzendcontracten en rekruteringen, dat zegt ook directeur Freddy Van Malderen: ***** De verwachting is dat in de volgende maanden de werkloosheid verder zal oplopen, vooral doordat schoolverlaters minder vlot naar de arbeidsmarkt zullen doorstromen en veel werknemers door herstructureringen en faillissementen hun job zullen verliezen.

---------------------------

27 kinderen en een leerkracht moeten twee weken in quarantaine blijven, nadat het coronavirus is vastgesteld bij een jongen van het eerste leerjaar in basisschool Christus-Koning in Brugge. De beslissing is gevallen samen met het CLB en de schoolarts”, klinkt het bij de directie. De besmette jongen zou het goed stellen. De andere leerlingen worden van nabij opgevolgd.

--------------------

De gemeente Aalter is op zoek naar een hoofdanimator op het speelplein. In deze functie sta je in voor de begeleiding van kinderen en stuur je de animatoren aan. Je staat in voor de ochtend- en avondopvang. Daarnaast verzorg je enkele administratieve taken en ben je het aanspreekpunt voor ouders.

Je werkt nauw samen met en rapporteert aan de cel Jeugdvoorzieningen.

Bezorg dan je kandidatuur ten laatste op zondag 21 juni 2020 aan het gemeentebestuur Aalter.

-----------------

Piloot Manu De Craene uit Aalter zorgt morgenavond met zijn formatieteam The Victors voor een ultiem eerbetoon aan de zorgverleners in Oost en West-Vlaanderen. Met vijf vliegtuigen zullen ze boven ziekenhuizen en rusthuizen vliegen. Het eerbetoon voeren ze niet alleen uit als eerbetoon aan de mensen van de zorg, maar ook als eerbetoon aan iedereen die we door corona zijn verloren.

-----------------------------

Een 33-jarige vrouw uit Brugge is gisteren veroordeeld tot 2 jaar gevangenisstraf voor de verkoop van minstens 3,6 kilogram cannabis. In het najaar kreeg de vrouw nog 30 maanden cel voor kindermishandeling. Samen met haar ex-vriend verkocht ze drugs vanuit hun toenmalige woning in Sijsele. Dit najaar kreeg ze nog maar 30 maanden cel voor kindermishandeling, nadat haar dochtertje in vreemde omstandigheden een dijbeenbreuk opliep.

------------------

De gemeentelijke speelterreinen in Aalter zijn terug allemaal open voor kinderen tot en met 12 jaar. Houd rekening met de corona-maatregelen:

Kinderen tot en met 12 jaar mogen op het speelterrein spelen onder toezicht van 1 volwassene. Het familielid/begeleider bewaakt de fysieke afstand van 1,5 meter (social distancing) en raakt ook zo weinig mogelijk de andere kinderen aan. Draag een mondmasker als deze afstand niet kan gewaarborgd worden, vooral als er veel kinderen én veel volwassenen aanwezig zijn.

------------------------

Tien horecazaken in Assenede hebben van de gemeente de toestemming gekregen om hun terras deze zomer uit te breiden. Naast een uitbreiding van de terrassen werkt de gemeente Assenede ook aan een zomerse wandel- en fietskaart die alle horecazaken met elkaar verbindt. Zo wil het bestuur van Assenede het toerisme en de horeca een extra duwtje in de rug geven.

-----------------------

De Evanna van Gert Verhulst zal eind augustus niet aanmeren in Brugge. Nochtans had het productiehuis achter talkshow ‘Gert Late Night’ een voorstel gedaan aan het stadsbestuur, maar dat werd uiteindelijk negatief onthaald. De gevraagde 110.000 euro is te duur in deze tijden”, zegt burgemeester Dirk de fauw.

----------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws