Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 11 juni 2020

gepost 8 months ago, op donderdag, 11 juni 2020 door Crew

De inwoners van de 15 gemeenten van het Meetjesland en de streek rond Deinze hebben vorig jaar aanzienlijk minder afval geproduceerd. De afvalzak werd gemiddeld vijf kilo lichter. Toch is er nog werk aan de winkel, want er moet nog 15 kilo af om de Vlaamse norm te halen. Corona heeft alvast niet geholpen, want de voorbije twee maanden werd 200 ton extra huisvuil ingezameld.

-------------

De gemeente Beernem heeft een coronaplan klaar. Het bestuur neemt een aantal maatregelen om het economische leven een duw in de rug te geven. Er ligt een cheque van net geen half miljoen euro klaar. Het herstelplan richt zich op drie groepen: kwetsbaren, de lokale economie en het verenigingsleven. Op het vlak van lokale economie komt er extra promotie voor de bezienswaardigheden van Beernem, er komen evenementen en er worden geen belastingen geheven op onder meer openbaar domein, terrassen en drijfkracht. Voor verenigingen en sportclubs is dan weer financiële steun voorzien.

------------------------

Natuur en Bos plaatste in het Drongengoed op meerdere plaatsen rasters rond groepjes jonge bomen en struiken. Deze rasters worden ‘reeblocks’ genoemd, en moeten ervoor zorgen dat het bos kan verjongen. Damherten en reeën, maar ook klein wild zoals haas en konijn veroorzaken behoorlijk wat schade aan jonge boompjes. Er is vooral vraat- en veegschade. Vandaar de nieuwe rasters. De ‘reeblocks’ zijn gemaakt uit streekeigen hout en zullen op termijn uit zichzelf wegrotten in het bos.

-------------------------

Aalter gaat voor het grootste terras van het Meetjesland, maar maandag bij de heropening van de horeca hield het gure weer de terrassen nog leeg. Gisteren was het marktdag in Aalter, en dat zorgde in combinatie met een mooie lentezon meteen voor een complete ommezwaai. Ook minister Pieter De Crem en de leden van het schepencollege van Aalter kwamen de terrassen op de Markt uittesten.

---------------

In de Joseph Wautersstraat in Sint-Michiels, bij Brugge, is gisterennamiddag brand uitgebroken aan het studentenhuis Kotville. Het automatisch brandalarm van de voorziening trad gisteren even na 15 uur in werking. Boven het gebouw was een grijze rookpluim te zien. Alle aanwezige studenten, werden geëvacueerd en moesten buiten plaatsnemen. ermoedelijk ontstond de brand in de tuin aan het gebouw. De conciërge had eerder op de dag onkruid weggebrand met een gasbrander.

-------------------

De 700 leerlingen van de Academie van Aalter komen voor het einde van het schooljaar nog allemaal één keer naar school, voor een korte privéles.

Door corona waren de fysieke lessen van de Academie Muziek, Woord en Dans ook in Aalter opgeschort. Heel wat academies starten niet meer op omdat het einde van het schooljaar in zicht is. De Academie geeft elk jaar een grote open deur, maar door corona kan dat nu niet. Daarom wordt gekozen voor Studio Academie. Op zaterdag 20 juni stelt de Academie zichzelf voor tijdens een livestream. Die is te volgen van 10 tot 13 uur op www.aalter.be/studioacademie.

----------------------------

De stad Eeklo wil tijdelijk een bloemenweide realiseren op de braakliggende terreinen van het afgebroken oude zwembad. Het nieuwe Ruimtelijk Uitvoeringsplan dat voor de site opnieuw werd opgestart, heeft als doelstelling het Heldenpark uit te breiden en aan de rand ervan de mogelijkheden te voorzien voor een beperkt woonproject.

-----------------------

De handelskernen van Knokke-Heist zullen deze zomer aangekleed worden met florale kunstwerken van het internationale bloemenhuis Daniel Ost, volgens het Amerikaanse CBS News ’s is het bloemenhuis Daniel Ost ‚s werelds grootste ‘flower designers’. Het project ‘Zoete Bloemen’ moet de plaatselijke handel en horeca mee ondersteunen.

Zo wil het gemeentebestuur de tijd die men doorbrengt in de belangrijkste winkelstraten verhogen, De bloemen benadrukken de gezellige sfeer én het zorgt voor een aangename winkelervaring in Knokke-Heist.

-----------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws