Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 10 juni 2020

gepost 8 months ago, op dinsdag, 9 juni 2020 door Crew

NV-A Eeklo is van mening dat Eeklo een goed herstelplan heeft na corona maar wil meer duidelijkheid naar waar de 500.000 euro als steun naartoe is gegaan. Je hoort daarover gemeenteraadslid voor NV-A Eeklo Hilde Lampaert: ****

Het bestuur van Eeklo maakte intussen een detailplan op naar welke projecten de 500.000 euro steun is gegaan. NV-A Eeklo zal dit verder bestuderen.

------------------------

De restaurants zijn dan wel weer open, maar toch is er slecht nieuws voor de fijnproevers, want het culinaire festival Kookeet in Brugge zal dit jaar niet doorgaan.

Organisator handelskring Brugge Plus had plannen om het coronaproof maken van het culinaire event, maar dat blijkt praktisch niet haalbaar met zowat 100.000 bezoekers. Kookeet had voor het eerst moeten plaatsvinden in het Grootseminarie, met een culinair parcours met diverse eetbelevingen. Brugge Plus zoekt nu naar andere manieren om de Brugse gastronomie in het najaar te promoten.

----------------

Het Agentschap Wegen en Verkeer is gestart met het vernieuwen van de fietspaden langs beide zijden van de Aalterbaan (N44) vanaf de grens met Knesselare (Oude Brugseweg) tot aan het kruispunt met de Aalterbaan-Kleitkalseide (N44a). Voor de veiligheid en het rijcomfort worden de fietspaden heraangelegd in asfalt.

In totaal wordt 14 km fietspad vernieuwd. De aannemer werkt aan de beide zijden tegelijk zodat hij de werken voor het bouwverlof (tweede week van juli 2020) kan afronden.

----------------

Heel wat horecazaken die kunnen sedert maandag de deuren en de terrassen terug openen. Zo ook op de Markt in Aalter. Restaurant De Genieter en café Chapiteau die heropenen vandaag de deuren en doen dat tijdelijks als één grote zaak. Dat horen we ook van Cindy: **** Dankzij de steun van de gemeente Aalter mag het terras gevoelig uitbreiden: **** Je hoorde Cindy van restaurant De Genieter en Chapiteau die gelegen is op de Markt van Aalter.

---------------

Het eenrichtingsverkeer in de Marcel Matthysstraat in Beernem wordt opgeheven. Er mogen voortaan geen auto’s meer door deze sluipweg.

De Matthysstraat is een zijstraat van de Beernemstraat en wordt al jaren als een snelle sluipweg gebruikt. Het gemeentebestuur heft het eenrichtingsverkeer op en stelt een verbod in voor alle verkeer, uitgezonderd fietsers. Ook gebruikers van de garages kunnen er nog in.

-----------------

CD&V vraagt het stadsbestuur van Eeklo dringend iets te ondernemen om de openbare toiletten beter te onderhouden en verder te vrijwaren van vandalisme, dat zegt ook gemeenteraadslid voor CD&V Eeklo Rita De Coninck: ****

Het stadsbestuur van Eeklo stelt de toekomst van de openbare toiletten in vraag. De hoge kosten gaan jammer genoeg nog altijd naar herstellingen aan de schuifdeuren die door aanhoudend vandalisme te vaak buiten werking worden gesteld.

----------------------

Het stadsbestuur van Brugge kondigt een aanbod van kleinschalige zomerevenementen aan, van intieme concerten over circus tot kindervoorstellingen. Er zal een maximumcapaciteit zijn van 200 bezoekers die volgens de geldende veiligheidsmaatregelen de voorstelling kunnen bijwonen. Reservatie van tickets zal verplicht zijn en zal enkel online kunnen. Eind juni maakt het stadsbestuur de eerste reeks voorstellingen bekend.

---------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws