Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 15 juni 2020

gepost 7 months ago, op maandag, 15 juni 2020 door Crew

Lokaal dienstencentrum Zonneheem in Eeklo schakelt vanaf vandaag op deze maandag 15 juni een versnelling hoger. Het seniorenrestaurant gaat weer open.

Voortaan wel in twee shiften: je kan er eten om 11 uur of om 12.15 uur. “Bij de heropening van het restaurant gaan ook meteen de nieuwe prijsafspraken rond de maaltijden in voege. Alle Eeklonaars betalen 8 euro voor een maaltijd. Wie een UitPas met kansentarief heeft, betaalt 6 euro. Bezoekers van buiten Eeklo betalen 10 euro. Er wordt gevraagd om te reserveren voor een plekje in het restaurant.

-------------------

De gemeente Aalter pakt deze zomer uit met een coronaproof vakantieaanbod voor kinderen. Nieuw is dat de speelpleinwerking naar elke deelkern trekt.

Aalter houdt deze zomer zeven in plaats van vier vestigingen van de buitenschoolse kinderopvang open. Dat houdt in dat alle vestigingen zes van de acht weken open zijn, behalve die van Aalter-Brug. Er worden deze zomer ook leuke sportkampen georganiseerd.

--------------------

Eeklo lanceert een nieuwe Kidsgids, met daarin alle activiteiten die kinderen deze zomer in de stad kunnen beleven. Door de coronacrisis wordt de zomer van 2020 anders dan anders. “De Kidsgids verzamelt alle activiteiten van de jeugddienst, sportdienst, buitenschoolse kinderopvang, Cultuurcentrum De Herbakker, en de bibliotheek in één editie. Alle diensten staan te popelen om de kinderen veilig te mogen ontvangen en hen een onvergetelijke zomer te bezorgen. Er worden bubbels van 50 personen per week gemaakt. Een kind kan slechts van één bubbel per week deel uitmaken.

-----------------------

Pierlala, het boegbeeld van het dorp Ursel, wappert sinds afgelopen weekend weer wat meer in het dorp. Ursel zou normaal kermis hebben gevierd maar door de coronamaatregelen is daar niet veel van te zien. “De gemeentelijke vlaggen wapperen weer, maar het bewonersplatform van de gemeente heeft ook de toestemming gekregen om onze zelf ontworpen vlag te hijsen. Op de vlag staat onder andere de kerk van Ursel, de poort van het Drongengoed, en natuurlijk ook Pierlala. Zo willen ze in Ursel toch een beetje voor een kermisgevoel zorgen in het dorp.

---------------------

De acht cafés in de Marktstraat in Maldegem mogen tijdens weekendavonden een terras uitbouwen op straat, die dan een paar uur verkeersvrij wordt.

Buiten genieten van een frisse pint blijft deze zomer de meest coronaveilige manier voor de horeca. Op vrijdag en zaterdag kan dat van 18 tot 1 uur ’s nachts. Op zondag is dat van 16 tot 22 uur. De verkeersvrije uren zijn zo gekozen om geen hinder te veroorzaken voor de andere handelszaken. Muziek buiten zal ook niet mogen. Elk van de acht cafés in de Marktstraat mag twintig extra stoelen buiten zetten. Als dit een succes blijkt en er geen overlast komt, dan kan dit elk weekend gebeuren, tot 1 september.

-----------------

Aalter krijgt een digitale winkelstraat: Aalter Online. Op dat platform zal iedereen die iets in Aalter wil kopen binnenkort het aanbod van handelaars en zelfstandigen kunnen zien. Ondernemers die nog geen eigen webshop hebben, kunnen op Aalter Online een webshop maken. Dit jaar wordt dat door de gemeente en Unizo zelfs gratis mogelijk gemaakt. “Een echte winkel en een webwinkel is de ideale combinatie”, klinkt het. Info: www.aalteronline.be

---------------

Eeklo wil iedereen ook na de lockdown op de fiets houden, en spuit boodschappen op fietspaden om het fietsen aan te moedigen. Ook de Eeklonaar heeft zijn fiets herontdekt. Niet alleen om te ontspannen, maar ook voor functionele verplaatsingen, zoals boodschappen doen. Het bestuur grijpt deze kans om iedereen aan te moedigen om te blijven fietsen. Op tientallen plaatsen in de stad hebben ze een boodschap aangebracht op de fietspaden, met een opgestoken duim er achter.

---------------

Knokke-Heist voert deze zomer opnieuw een dresscode in voor wie komt afgezakt naar de kustgemeente. “We willen bezoekers aanmanen om niet in zwembroek of bikini richting centrum of winkelstraten te wandelen”, zegt het gemeentebestuur. Boetes zullen er niet uitgeschreven worden, In zwembroek en bikini rondlopen mag dus enkel op het strand.

------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws