Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 12 april 2024

gepost 3 weeks ago, op vrijdag, 12 april 2024 door Crew

De dorpsraad van Donk, bij Maldegem, heeft zo'n 300 bezwaarschriften verzameld tegen de mogelijke komst van een nieuw mestverwerkingsbedrijf. De buurtbewoners vrezen veel geurhinder, omdat het bedrijf op jaarbasis 20.000 ton dierlijke mest zal verwerken.

—------------------------------------------

De kerk van Middelburg zal in de toekomst een plek worden voor allerlei soorten van recreatie. Dat laat het gemeentebestuur van Maldegem weten. De afgelopen maanden ging het lokaal bestuur samen met de kerkfabriek op zoek naar een herbestemming van de kerk. Aan het gebouw zelf zal er weinig veranderen, maar de gemeente wil wel werk maken van een modern bezoekerscentrum. —-----------------------------------------

Twee hardleerse inbrekers uit Brussel riskeren gevangenisstraf omdat ze ervan verdacht worden 11 inbraken te hebben gepleegd in het Meetjesland en Zulte. De man (29) en de vrouw moesten zich donderdag in de correctionele rechtbank verantwoorden voor een 11-tal feiten van inbraak.

—-----------------------------------------------------

Wout Eggermont (25) nodigt alle Aalternaren en supporters vrijdagavond uit in jeugdcentrum Kadans in Aalter, om de tweede live van The Voice van Vlaanderen samen te bekijken. Vrijdagavond gaan we van tien naar zeven kandidaten in The Voice van Vlaanderen op VTM. Wout uit Aalter is nog altijd in de running.

—------------------------------------------------------------------

Okinawa in de Bierweg in Aalter bestaat dit jaar twintig jaar. Okinawa is veel meer dan een fitnesscentrum, het is ook een stek waar op verschillende vlakken aan een gezonde levensstijl gewerkt wordt. Uitbater Jo Van Nevel (57) zit nog vol ambitie en heeft zelfs bouwplannen.

—---------------------------------------------

Vandaag is het vaak zwaarbewolkt. In het westen zijn er al wat opklaringen. In de loop van de dag breiden de opklaringen zich uit naar de rest van het land Het kwik stijgt van 15 tot 19 graden.Er staat een zwakken tot matige wind. Vannacht blijft het lichtbewolkt met vrij veel hoge bewolking. De minima dalen naar waarden tussen 7 en 12 graden.

Morgen Zaterdag is het vrij zonnig met vooral vrij veel hoge bewolking. Het wordt nog zachter met maxima tot lokaal 23 graden. De wind waait matig uit het zuidwesten. Zondag stroomt koelere lucht ons land binnen vanaf de Noordzee. Er is hierdoor meer bewolking aanwezig maar het blijft droog. Maandag start droog maar in de loop van de dag wordt het guur met soms intense buien die ons land binnen trekken vanaf het noordwesten. —--------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws