Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 15 april 2024

gepost 2 weeks ago, op maandag, 15 april 2024 door Crew

In de Boomgaardstraat in Aalter hebben vandalen vorige week enkele brandblusapparaten leeggespoten in de Warandeparking. De politie van Aalter onderzoekt de omstandigheden.

—------------------------------------------------

Vorige week zijn 2 dieven aan de haal gegaan met 2 bijenkasten aan een weide langs de vaart in Bellem. Ze lieten 1 kast staan, "waarschijnlijk omdat hij te groot was", klinkt het bij de imker uit Aalter. Zo'n kast kost 500 euro per stuk en een bijenpopulatie 120 euro.

—------------------------------------------

De voetgangerstunnel onder de sporen aan de Brugstraat en het Hoefijzer in Aalter is weer open en kan weer gebruikt worden. Vorige week werd de tunnel overdag een paar dagen afgesloten voor grote onderhoudswerken. De voetgangerstunnel is weer open na een grondige opknapbeurt. Bewoners en treinreizigers kunnen weer veilig, onder de sporen, hun weg vervolgen”, klinkt het bij de gemeente.

—---------------------------------------------

Van 17 tot en met 22 april wordt de Raamstraat in Eeklo afgesloten voor herstelling van het wegdek. Er geldt tijdens de werken een omleiding voor het gemotoriseerd verkeer via de Garenstraat. De rijrichting wordt er omgekeerd. Daarnaast geldt er een parkeerverbod in de straat en op de parking tijdens de werken.

—------------------------------------------------

Op zondag 30 juni van 14 tot 20 uur wordt het Sint-Annapark weer omgetoverd tot een Multicultureel Festival waar liefde voor muziek, dans en eten met elkaar worden gedeeld. Wil je graag verkopen op de wereldmarkt tijdens het Multicultureel Festival? Dan kan je deelnemen. Registreer je tot en met zondag 16 juni via www.maldegem.be

—----------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws