Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 11 april 2024

gepost 3 weeks ago, op donderdag, 11 april 2024 door Crew

Er komt een nieuwe verkaveling met 41 bouwloten in de buurt van de Sportstraat in Knesselare (Aalter). Het gaat om een nieuwe verkaveling met open, halfopen en gesloten bebouwing. De ontsluiting zal gebeuren ten zuiden van het gebied op de Sportstraat.

—-------------------------------

De TAC Rally van afgelopen weekend krijgt nog een politiek staartje. De populaire rally van Tielt loopt ook een klein stukje over Aalters grondgebied, en dat wil Groen daar verbieden. Ook enkele buurtbewoners uit Poeke klagen over de geluidsoverlast en hinder. Een onverantwoord event volgens de ene, maar verdraagzaamheid is nodig volgens de andere.

—----------------------------

Een man die veel te snel over de N9 in Adegem reed, moet een fikse boete betalen en zijn wagen ook één maand aan de kant laten staan.

De 29-jarige man uit Eeklo reed van zijn werk in Zeebrugge naar huis via de N9 toen hij geflitst werd met een snelheid van 100 kilometer per uur in Adegem. Nochtans ligt de snelheidslimiet er op 70 km/uur.

—------------------------------------------

In de Tieltsesteenweg in Eeklo vinden dringende herstellingswerken plaats naar aanleiding van een breuk in de riolering. De werken vinden plaats net voor het kruispunt Tieltsesteenweg met de Nijverheidskaai. —----------------------------------------

Rufy Baeke zal in oktober op zijn 77ste zijn debuut maken op een lijst van N-VA Kaprijke voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Baeke is gepensioneerd arts en vecht al jaren achter de schermen voor N-VA in grote delen van het Meetjesland.

—--------------------------------

Politieke verschuivingen in Sint-Laureins. Het Vlaams Belang werkt volop aan een eigen lijst. N-VA is hoogst onzeker. N-VA haalde in 2018 nog één zetel in Sint-Laureins en kwam in de oppositie. Maar oud-schepen Johan Francque zetelt ondertussen als onafhankelijke.

—----------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws