Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 10 september 2021

gepost 3 weeks ago, op vrijdag, 10 september 2021 door Crew

Donderdagmiddag is in de haven van Zeebrugge brand uitgebroken aan een containerkraan. De brand brak uit op zo’n 20 meter hoogte aan de technische installatie van de kraan. De operator van de kraan zat in zijn cabine op 35 meter hoogte en kon door de brand zijn cabine niet verlaten. De brandweer kwam ter plaatse om de brand aan de machine te blussen en de arbeider te ontzetten.

------------------

Het gemeentebestuur van Beernem gaat in op het subsidie-aanbod van Vlaanderen en dient een aanvraag in om een trajectcontrole langs de N368 tussen Beernem en Knesselare te bekomen. De hoge ongevallencijfers en het inbraakgevoelige bedrijvenpark liggen aan de basis van de vraag om het gebied via de trajectcontrole af te bakenen

---------------------------

Aalter heeft de bibliotheekfilialen in de deelgemeenten weer geopend. Tijdens de coronaperiode bleven die dicht. Omdat het gemeentebestuur van Aalter heel wat personeelsleden moest inzetten in het eigen vaccinatiecentrum, moesten bepaalde andere diensten tijdens de voorbije coronaperiode afgebouwd worden. Zo was enkel de bibliotheek in het Kunstencentrum in Aalter open. Sinds deze week zijn ook die in de deelgemeenten terug open.

-----------------------

Op 11 en 12 september kan je gratis een heel weekend lang genieten van een mooi erfgoedaanbod tijdens Open Monumentendag. Na een alternatieve versie in 2020 door de coronacrisis, kunnen mooie gebouwen nu opnieuw volop bezocht worden. Brugge opent zelfs enkele unieke locaties voor het eerst.

----------------------

Donderdagmiddag even voor 17 uur ging langs de Natiënlaan in Moerkerke bij een fikse regenbui een vrachtwagen aan het slippen. De vrachtwagen kwam in de middenberm terecht. Daarbij scheurde de brandstoftank. De brandweer kwam ter plaatse met een signalisatiewagen en diende de gelekte brandstof te neutraliseren. Bij het ongeval waren geen andere voertuigen betrokken.

----------------------

De glasbollen die normaal op parking Aard staan in Aalter, zijn tijdelijk verhuisd. Je kan nu met je leeg glas terecht op de grindstrook in de Sint-Jozefstraat. De glasbollen verhuizen naar aanleiding van de kermis. De attracties komen later deze maand deels op de Markt en deels op de parking Aard, waardoor de glasbollen dan niet bereikbaar zijn.

-------------------------

Aquafin en de gemeente Aalter slaan de handen in elkaar voor uitgebreide riolerings- en wegenwerken in de stationsomgeving van Maria-Aalter. Op maandag 20 september gaat de eerste spade in de grond.Er wordt een gescheiden rioleringsstelsel voor regen- en afvalwater aangelegd.

-------------------------

Het kasteeldorp Poeke is helemaal klaar voor het kermisweekend. Tot en met 13 september is het er feest. Het is door corona twee jaar geleden dat Poeke nog eens echt kermis kon vieren. Vandaag vrijdag wordt gestart met een receptie voor alle Poekenaren en genodigden. Morgen Zaterdag om 13 uur is er een wielerwedstrijden en om 18.30 uur optocht van de Fanfare Lotenhulle,

----------------------------

Het WK wielrennen, van 18 tot en met 22 september, nadert met rasse schreden en dat is stilaan zichtbaar in Brugge. Zo zijn op meer dan honderd locaties aankondigingsborden zichtbaar. Op ‘t Zand is dan weer de opbouw van het supportersdorp gestart. Opvallend: als vip moet je geen masker dragen, als ‘gewone’ supporter wél.

-------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws