Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 9 september 2021

gepost 10 months ago, op donderdag, 9 september 2021 door Crew

Aan het sportpark in Eeklo werd woensdag het startschot gegeven van het langverwachte warmtenet. Via een warmtepomp kan de stookplaats van het stedelijk zwembad restwarmte afgeven aan de nieuwe appartementen in het Wegelpark. Een mooi voorbeeld van duurzaam energiegebruik, dat Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) kwam bekijken in de stad Eeklo.

-------------------

Bij vrije basisschool De Witte Stamroos, een nog jonge, Bijbelgetrouwe school in Brugge, zijn ze op zoek naar leerlingen. Als ze voor 1 oktober geen drie extra leerlingen vinden, moet de school onherroepelijk dicht. De Witte Stamroos is een school voor kinderen van 2,5 tot 12 jaar en is erkend door de Vlaamse overheid. Alle info over de school via de website www.dewittestamroos.be.

--------------------------

De komst van Messi en co naar ons land zorgt voor hoogspanning in Oostkamp. Er zijn daarom verschillende veiligheidsmaatregelen van kracht in de gemeente. Hotel Van der Valk in Oostkamp waar de spelers van PSG overnachten voor de wedstrijd tegen Club Brugge, zal daarom hermetisch afgesloten worden. In 2015 kwamen ook al voetbalsterren van Manchester United slapen in Hotel Van der Valk in Oostkamp.

----------------------

Natuurpunt Aalter bestaat dit jaar een kwarteeuw en op zondag 12 september wil men dat vieren met een natuurhappening aan het kasteel van Poeke. Voorzitter Koen Martens blikt in HLN terug op 25 jaar natuur in Aalter. Natuurpunt Aalter werd in 1996 opgericht als een kleine vereniging met 79 leden. Ondertussen telt Natuurpunt Aalter 540 gezinnen.

------------------------

Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) en de directeur van de West-Vaamse hogeschool Howest, Lode De Geyter, openden woensdag de eerste (sport-)exergaming hal in het land. In de Sportinnovatiecampus in Brugge kan je vanaf nu komen exergamen. Dat zijn interactieve beweeggames die de aantrekkingskracht en het entertainment van videogames koppelen aan het plezier en de voordelen van fysieke activiteit.

------------------------

In en rond Het Provinciaal Streekcentrum Huysmanhoeve in Eeklo wemelt het van de verhalen. Om deze vertellingen tot bij de mensen te brengen lanceert het Plattelandscentrum Meetjesland een Podcastatelier. Het atelier gaat van start op maandag 13 september met een infoavond. Vervolgens leren radiomakers Lucas Derycke en Wederik De Backer de deelnemers de kneepjes van het vak in een driedaagse opleiding ‘podcasts maken.

-------------------

Club Brugge opent zaterdag z’n gloednieuwe City Shop in het hartje van Brugge. De eerste 100 fans krijgen een cadeau. Naast de Club Shop aan het Jan Breydelstadion in Sint-Andries opent Blauw-Zwart dus nu een tweede vestiging in de Steenstraat. Voorzitter Bart Verhaeghe en burgemeester Dirk De fauw zullen zaterdag om 10 uur officieel de deuren openen.

-----------------------

Vanaf maandag 13 september tot vrijdag 24 september wordt het Broekelken in Maldegem tussen het kruispunt met de Canadezenlaan en de Steentjensstraat afgesloten. Een aannemer voert herstellingwerken uit aan een rioolaansluiting ter hoogte van huisnummer 19.

----------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws