Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 8 september 2021

gepost 10 months ago, op woensdag, 8 september 2021 door Crew

In Aalter onderzoekt de politie een mogelijk geval van dronegebruik bij een inbraak. De dieven zouden de woningen inspecteren alvorens toe te slaan. Voorlopig werd er één dergelijk geval gemeld van een slachtoffer in de straat Hoefijzer. Het is echter niet duidelijk of de drone iets te maken heeft met de inbraak. Het gebeurt wel vaker dat er een drone in de lucht wordt waargenomen.

-----------------------------

De buurtbewoners in de omgeving van de Felix D’Hoopstraat, Driesstraat en Kleine Weg in Tielt maken zich zorgen over de komst van een nieuwe verkaveling. Via het ruimtelijk uitvoeringsplan ‘Wonen Oost’ staan in dat gebied 89 woningen gepland. 325 omwonenden hebben samen bezwaar ingediend. Burgemeester Luc Vannieuwenhuyze (CD&V) bevestigt dat er heel wat bezwaren en opmerkingen binnen kwamen, maar spreekt zich inhoudelijk niet uit over het dossier.

--------------------------

Het streekproductenfestival in Damme gaat vanaf dit jaar verder onder de nieuwe naam Da’Smakt. Het festival is op 3 oktober aan haar zeventiende editie toe. “Aan de succesformule wordt niet geraakt. Om de bezoeker vlot richting Damme te krijgen, legt het stadsbestuur twee shuttlebussen in die alle Damse kernen, maar ook in Male, Assebroek en Sint-Kruis. Alle info vind je via de website www.visitdamme.be/dasmakt

--------------------------------

De gemeente Beernem start op donderdag 16 september met de vernieuwing van het wegdek van de Sijselestraat, tussen de Markt en de Melkweg. De betonklinkers zijn in slechte staat en veroorzaken geluidsoverlast. De nieuwe rijweg wordt aangelegd in asfalt. Volgens schepen van Openbare Werken Claudio Saelens (CD&V) wordt de hinder voor de bewoners sowieso beperkt. De werken zullen twee maanden duren.”

-----------------------

Arvesta, het moederbedrijf achter de 250 Aveve-winkels, gaat de productiesite in Aalter verder uitbreiden. De site van Aveve in de Aalterse industriezone Lakeland is door de hoogte van het gebouw al decennia van ver buiten de gemeentegrenzen te zien. Moederbedrijf Arvesta heeft grote plannen met de locatie en zal verder investeren zodat iedereen aan de slag kan blijven.

--------------------

In Ursel staat de geschiedenis van de norbertijnen centraal op Open Monumentendag. Op zondag 12 september kan je met een e-bike een dagtocht van 80 kilometer maken tussen Drongengoed, Drongen en Gent. In de kerk van Ursel en in de Drongengoedhoeve kan je terecht voor een boeiend brokje geschiedenis. De volledige norbertijnenroute kan je in detail bekijken op www.meetjesland.be/norbertijnenroute.

--------------------

De leerlingen en leerkrachten van basisschool De Kleiheuvel in Kleit (Maldegem) hebben een nieuwe directrice. Joke Vandemaele (38) neemt dit schooljaar de fakkel over van Stefanie Van den Bussche en Stefanie Van der Haegen. Joke Vandemaele starte haar carrière in de Sint-Jozefsschool in Roeselare. Ze heeft ruim 18 jaar ervaring in het basisonderwijs en meer dan 10 jaar als zorgcoördinator en beleidsondersteuner.

-----------------------------

Het strand van Zeebrugge zou er terug piekfijn moeten bijliggen. Volgens de Proper Strand Lopers bleef er heel veel afval achter na de festivals onder de noemer Zeebrugge Beach. De organisatie kreeg echter van de stad de tijd tot gisteren om op te ruimen. Wannes Loosveldt van festival Bomboclat zegt dat een goede verstandhouding met de buurt voor hen essentieel is. Dus hebben ze er ook voor gezorgd dat het strand van Zeebrugge terug proper is.

---------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws