Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 10 maart 2023

gepost 11 months ago, op vrijdag, 10 maart 2023 door Crew

De vakbonden organiseren deze 10de maart, een nationale staking. De staking duurt 24 uur. Maar een derde van de treinen zal rijden, De Lijn zal maar 57 procent van de ritten kunnen uitvoeren. Met de acties protesteren de bonden tegen de onderfinanciering en -bezetting van de overheidsdiensten en de pensioenplannen van de regering.

—------------------------------------

Michaël Canoot uit Bellem zat al in Helsinki, Kiev en San Marino, en mag binnenkort voor de Jong CD&V ons land gaan vertegenwoordigen in Parijs en Portugal. Michaël Canoot uit Bellem (Aalter) is amper 26 jaar, maar helemaal gebeten door de politiek.

—---------------------------

Maldegem maakt zich op voor de zomer en zet weer de hele zomer een shelter op verschillende locaties in de gemeente. Een shelter is een open tent, waaronder heel wat activiteiten kunnen plaatsvinden. Aanvragen indienen kan via www.maldegem.be/reservatie-shelter.

—------------------------------

In een lange brief naar Vlaams minister Lydia Peeters (Open Vld) zet het gemeentebestuur van Kaprijke druk op verschillende dossiers die de verkeersveiligheid in het dorp moeten verhogen. Er wordt geijverd voor fietstunnel onder de N49 en veilige fietspaden langs de gewestwegen tussen Kaprijke en Lembeke.

—------------------------------

Sint-Laureins heeft de kaap van 7.000 inwoners gehaald, en is als plattelandsdorp ook duidelijk weer in trek bij jonge gezinnen. In 2022 werden 82 kinderen geboren. Dat zijn er toch tien meer tegenover 2021.”

—----------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws