Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 13 maart 2023

gepost 11 months ago, op maandag, 13 maart 2023 door Crew

Nog tot mei moet je rekening houden met extra vrachtverkeer voor de aanleg van het derde en vierde spoor tussen Aalter en Bellem. Die vrachtwagens rijden tussen de stockageplaatsen in de Kattenberg en Kippendonkstraat, en de nieuwe spoorvertakking in Bellem. —----------------------------------------------

De doortocht van de Ronde van Vlaanderen door Aalter, wordt op zondag 2 april ook in het centrum een volksfeest. In zowat alle deelgemeenten zijn de feestcomités al in gang geschoten. Ook in Aalter-centrum broedt er ondertussen heel wat. Op de Boomgaard zou er een fandorp komen, maar ook in de stationsbuurt wordt het een echt volksfeest.

—----------------------------------------

De gratis Parkiesconcerten komen deze zomer terug naar Maldegem.

Deze zomer zullen de concerten op vrijdag zijn, en niet meer op donderdag. Welke artiesten komen, wordt later bekend gemaakt.

De gemeente lanceert alvast een oproep naar jobstudenten.

—------------------------------------

Organisatoren in Eeklo kunnen voortaan gebruik maken van het digitaal evenementenloket. Wie een fuif, fietstocht, markt of pakweg buurtfeest organiseert in Eeklo, heeft daarvoor de toestemming van de stad nodig. Met het nieuwe digitaal systeem is de aanvraagprocedure sterk vereenvoudigd.

—---------------------------------

De Leopoldlaan (N9) in Eeklo zal op maandag 13 en dinsdag 14 maart toch niet afgesloten zijn voor alle verkeer. Afgelopen week was de Leopoldlaan al dicht voor alle verkeer, maar dit weekend is de weg weer in één rijrichting open. Door de slechte weersomstandigheden wordt de planning van de Leopoldlaan aangepast.

—-------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws