Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 1 juli 2022

gepost 2 years ago, op vrijdag, 1 juli 2022 door Crew

Het gemeentebestuur van Maldegem bundelt de krachten met zeventien andere partners om de strijd aan te gaan tegen onder andere drugs, alcohol en gokken. Vooral preventie naar jongeren toe staat centraal in het nieuwe plan.

—-------------------------------------

De leerlingen en leerkrachten van basisschool Sint-Antonius Balgerhoeke in Eeklo sluiten het schooljaar af met een cheque voor het goede doel. Ze mochten bijna 3 duizend euro overhandigen aan de Eeklose vzw Stay Safe. Ze liepen dit mooie bedrag bij elkaar op hun sponsorloop. Stay Safe begeleidt palliatieve patiënten.

—--------------------------------------------

Op zondag 3 juli opent een nieuw Spechtenpad in het natuurgebied Ganzenveld in Aalter. Het themapad van ongeveer twee kilometer over de specht is vooral voor kinderen een avontuur. Je kan er klimmen, kruipen en springen. De opening door Natuurpunt Aalter is zondag tussen 9.30 en 11 uur.

—------------------------------------------

Goed nieuws voor muziekclub N9 in Eeklo. Ook voor de periode van 2023 tot 2027 mogen ze op een pak Vlaamse subsidies rekenen. Zonder overheidssteun kan muziekclub N9 in Eeklo niet overleven.

—------------------------------------------

De zomervakantie start in Aalter met extra speeltuigen. Die werden geplaatst in het park achter Villa Snoeck. Het park ligt tussen de Stationsstraat en de Sint-Gerolflaan.Er kwam een dubbele schommel - met een zitje voor peuters - waar jong en oud kunnen genieten. En er is ook een nieuwe glijbaan.

—--------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws