Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 4 juli 2022

gepost 2 years ago, op maandag, 4 juli 2022 door Crew

De politie van Aalter heeft zaterdag om 9.30 uur ’s ochtends een korte alcoholcontrole gehouden in de Brugstraat. Verschillende chauffeurs moesten langs de kant om de papieren te tonen, en ook om te blazen. Alcoholcontroles kunnen dus op elk uur van de dag. Dit kadert in de zomer-bob-campagne.

—---------------------------------

De politie van Aalter en Maldegem willen binnen een jaar, tegen 1 juli 2023, fusioneren en als één grote politiezone verder werken. Goed voor een korps met 130 medewerkers. De burgemeesters zeggen stellig dat de politiefusie geen voorbode is van een gemeentefusie.

—-----------------------

Het stadhuis van Eeklo gaat twee jaar op slot voor de langverwachte restauratiewerken. Ook trouwceremoniën kunnen er dus niet. De stad Eeklo koos het Jeneverhuis uit als nieuwe trouwlocatie. Zaterdag waren Kevin en Ellen het eerste koppeltje in de nieuwe locatie. In een echte prinsessenjurk maakte de bruid er meteen een sprookjeshuwelijk van.

—----------------------------------------

Het bedrijf Durabrik heeft een cheque van 1.000 euro overhandigd aan de vzw Aalternatief in Aalter. Dat is de oudergroep achter een kleinschalig woonproject voor jongvolwassenen met een beperking dat gerealiseerd zal worden in Aalter. De schenking van Durabrik kadert binnen het project ‘Een hart voor mensen’ waarbij het bouwbedrijf voor elk nieuwbouwproject een bedrag geeft aan een lokaal goed doel.

—-------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws