Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 9 oktober 2023

gepost 4 months ago, op maandag, 9 oktober 2023 door Crew

Een wolk van insecten rond de toren van de Sint-Corneliuskerk gaf zondagnamiddag even de indruk dat het gebouw in brand stond. De brandweer werd verwittigd, maar kon geen nest vinden.

—---------------------------------------------------

Melkgigant FrieslandCampina gaat fors reorganiseren. Of er gevolgen zijn voor de fabriek in Aalter is nog onduidelijk. Vestigingen sluiten zou in ieder geval niet aan de orde zijn. Bij vorige reorganisaties werd de fabriek in Aalter altijd gespaard. Er gebeurden de voorbije jaren zelfs forse investeringen in nieuwe lijnen.

—-------------------------------------------------

De werken aan het nieuwe multifunctioneel sport- en speelpark in Bellem (Aalter) schieten goed op. Het kunstgrasveld is op amper twee maanden tijd klaar en werd afgelopen weekend voor de eerste keer gebruikt voor enkele jeugdwedstrijden.

—-----------------------------------------------------

De afbraak van de oude Academie in de Stationsstraat in Aalter start op maandag 16 oktober. Het nieuwe Kunstencentrum ArtA’A aan het station is ondertussen goed ingeburgerd. De oude Academie maakt plaats voor een nieuw project met een ondergrondse parkeergarage en bovengronds een park.

—---------------------------------------------------------

Het Comité voor Initiatief Maldegem is gestart met de inschrijvingen voor de vierde Halloweenwandeling. Voor de tocht, die zo’n 4 kilometer lang is, zijn 1.600 tickets beschikbaar. De wandeling wordt gehouden op 28 oktober.

—-----------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws