Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 6 oktober 2023

gepost 9 months ago, op donderdag, 5 oktober 2023 door Crew

Naar jaarlijkse gewoonte testen 198 Belgische steden en gemeenten het waarschuwingssysteem BE-Alert. Inwoners van Aalter lazen een test - noodmelding van het waarschuwingsplatform via de gemeentelijke elektronische informatieschermen.

—--------------------------------------

De bouw van het nieuwe ontmoetingscentrum van Knesselare (Aalter) loopt als een sneltrein. Na enkele maanden is de ruwbouw al klaar, en werd traditioneel de meiboom op het dak gezet. De nieuwbouw op de site van het oude klooster kost tien miljoen euro, en moet tegen de zomer van volgend jaar klaar zijn.

—---------------------------------

Lotenhulle (Aalter) viert dit weekend de Oktoberkermis.Deze vrijdag wordt traditioneel sportief gestart met de kinderloop en de Lootse avondjogging. Zaterdagavond kan je in het ontmoetingscentrum naar het Loots Oktoberfest.

—------------------------------------------

Stad Eeklo heeft deelgenomen aan Operatie Proper van Mooimakers, het Vlaamse initiatief tegen zwerfvuil en sluikstort. Dankzij de inspanningen van acht scholen werd Eeklo een stukje mooier, en daar worden de scholen voor bedankt. Samen kregen ze 6.175 euro aan cheques.

—----------------------------------------------

Het didactisch restaurant l’ Avenue van het College ten Doorn in Eeklo opent deze vrijdag terug de deuren. De leerlingen van het derde en vierde jaar ‘Restaurant en Keuken’ leren niet alleen theorie, maar moeten ook in de praktijk een restaurant kunnen runnen. Elke vrijdagmiddag kan je bij de talenten van morgen gaan eten.

—----------------------------------

De kerkfabriek Middelburg en het gemeentebestuur van Maldegem werken momenteel samen aan de herbestemming van de Sint-Petrus en Pauluskerk in Middelburg. Om daarin ook de burger te horen wordt met ‘Kerk in het midden’ een participatietraject opgestart.

—-----------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws