Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 8 juni 2020

gepost 8 months ago, op maandag, 8 juni 2020 door Crew

De gemeente Aalter rolt het project Terrazz Aalter uit, als steun voor de horeca die vanaf vandaag de deuren weer mag openen. Overal mogen de terrassen uitgebreid worden, en de gemeente zorgt voor witte en rode bloemen op de terrastafels. De horeca kan bij de gemeente Aalter ook gratis extra tafels en stoelen huren. In elke dorp kunnen op zondag aperitiefmomenten gehouden worden. “Het moet snel weer ‘veilig gezellig’ worden”, klinkt het bij het bestuur. De terrasbelasting in Aalter laten vallen als geste naar de horeca, kunnen ze niet doen. Simpelweg omdat de horeca die bij ons al jaren niet moet betalen”, aldus burgemeester Pieter De Crem.

----------------------

Vanaf vandaag komen alle leerlingen van het College ten Doorn in Eeklo terug naar school. De voorbije weken kwamen al enkele groepen naar school, maar vanaf vandaag geldt de terugkeer voor alle leerlingen. Alle leerlingen van alle leerjaren worden nog twee halve dagen op school verwacht, om samen het schooljaar af te sluiten, en in klasverband afscheid te kunnen nemen van elkaar en van een bewogen schooljaar.

Ook alle lagere scholen van College ten Doorn starten volledig terug op. Dat gebeurt zowel op De Meidoorn, De Wegel, Sint-Jozef als in Sint-Antonius. Alles samen 4.300 leerlingen kunnen zo eindelijk terug naar school.

--------------------

Maldegem laat zich niet afschrikken door de coronacrisis en zet het plan van ‘De XII werken van Maldegem’ door. Bedoeling is om deze legislatuur twaalf grote projecten uit te rollen en zo Maldegem klaar te maken voor de toekomst. Er luidt kritiek dat het geld nu beter in het coronaherstelplan zou gepompt worden, maar daar wil Maldegem niet van weten.

-------------------------------

Vanaf vandaag mag je niet alleen terug op restaurant en café, maar ook de deuren van de bibliotheken gaan weer open. De bibliotheken van onder andere Aalter, Assenede, Eeklo, Evergem, Kaprijke, Lievegem en Sint-Laureins hebben samengewerkt om dat uniform en veilig te laten verlopen.

De Regiobib Meetjesland garandeert dat een bezoek aan de bibliotheek veilig zal verlopen. Boeken worden 72 uren in quarantaine gehouden, en ook in de bibliotheken zijn er heel wat aanpassingen. Aan elke balie is er voor plexiglas gezorgd, zodat de medewerker en de bezoeker gescheiden blijven. Wie binnenkomt, wordt gevraagd een mondmasker te dragen en de handen te ontsmetten. Iedereen neemt een mandje, zodat kan bijgehouden worden hoeveel bezoekers binnen zijn. Het maximum aantal bezoekers verschilt van bib tot bib.

----------------

Sportievelingen in Eeklo kunnen opnieuw terecht in het Sportpark. Het zwembad opent wellicht pas op 1 juli. Buitensporten zijn al sinds 18 mei mogelijk, maar vanaf nu kan je ook weer binnen in het Sportpark sporten. Maar dat moet wel op afspraak. Nu ook de maatregelen voor de horeca versoepeld zijn, kan ook het sportcafé er straks terug open.

-------------------

De beloofde coronabon van 25 euro voor elke volwassene in Aalter, wordt ten laatste tegen eind deze maand overal bedeeld.

Pieter De Crem (CD&V) kondigde vorige maand al aan dat er een coronabon van 25 euro komt, voor elke inwoner van Aalter van 18 jaar of ouder, en voor de mensen die dit jaar nog 18 jaar worden. Alles samen is dat goed voor een bedrag van maar liefst 603.375 euro. Geld dat dit jaar integraal naar de lokale handelaars in Aalter stroomt.

---------------------

Vanaf 15 juni 2020 zullen in opdracht van stad Eeklo renovatiewerken worden uitgevoerd aan het voetpad en de rijweg in de Kerkstraat. De voetpaden worden heraangelegd en de rijweg zal lokaal of geheel worden hersteld. Van dit moment wordt gebruik gemaakt om ook een aantal nutsleidingen te saneren en verzwaren. Om de impact te beperken zullen de werken in de Kerkstraat van Eeklo gefaseerd worden uitgevoerd.

En vandaag wordt ook de riolering gereinigd in het Schuttershof in Eeklo.
Hierdoor is het Schuttershof de volledige dag afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers en voetgangers hebben doorgang. Er wordt een parkeerverbod geplaatst aan beide kanten van de weg.

------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws