Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 5 juni 2020

gepost 8 months ago, op donderdag, 4 juni 2020 door Crew

Het bestuur van Maldegem weigert om een referendum te organiseren over de bouw van een nieuw cultureel centrum. De bouw van het project kost volgens de burgemeester 20 miljoen euro. Dergelijk duur plan moet door de bevolking gedragen worden of moet er niet komen, vindt Groen Maldegem. In volle corona crisistijd wil Groen dat deze 20 miljoen naar andere prioriteiten gaat. Je hoort daarover raadslid voor Groen Maldegem Stefaan Standaert: ***** Een referendum over het nieuwe cultuurcentrum was er al in 2018 zegt Burgemeester Bart Van Hulle: ***** de 20 miljoen euro is dus een voorstel voor de bouw van het nieuwe cultureel centrum in Maldegem, aldus Burgemeester Bart Van Hulle.

----------------------

Om het hoofd boven water te houden tijdens de corona crisis hebben heel wat restauranthouders afgelopen maanden gewerkt met afhaalmaaltijden. Het concept take-away is echter niet haalbaar voor iedere horecazaak, dat horen we van chef-kok Sten van La Maryse uit Eeklo **** Sten was dat van La Maryse uit de Stationstraat in Eeklo.

----------------

Het familiefestival Campo Solar - tussen de maïsvelden op de grens van Damme en Brugge - keert deze zomer terug in een alternatieve vorm. De organisatie moest door de coronacrisis een streep trekken door het grote evenement, maar blijft niet bij de pakken zitten. In juli en augustus zullen ze tóch optredens organiseren en bezoekers ontvangen, volledig volgens de regels en ‘coronaproof’. Het festival in Damme is daarmee één van de eerste festivals in de regio dat in afgeslankte vorm doorgaat en zich ook aanpast aan de genomen maatregelen.

-----------------------

Afgelopen maanden grepen heel wat horecazaken naar de formule met afhaalmaaltijden. Deze manier van werken lost niet altijd de verwachtingen in, dat zegt ook Christine Pierloot van Oever 13 uit de Vaart-Noord in Bellem: **** Zoals reeds eerder vermeld kunnen de horecazaken terug open vanaf 8 juni. Restaurant Oever 13 uit Bellem opent terug op woensdag 10 juni.

-----------------------

Woonwijzer Meetjesland is op zoek naar een medewerker lokaal woonbeleid. Woonwijzer Meetjesland biedt ondersteuning in de uitvoering van het lokaal woonbeleid in 8 gemeenten uit het Meetjesland en organiseert een woon- en energieloket voor burgers. Als medewerker lokaal woonbeleid sta je in voor de praktische en inhoudelijke ondersteuning van lokale besturen bij het uitwerken van dat lokaal woonbeleid.

------------------------

De terrassen op de markt van Tielt zullen vanaf volgende week maandag tot bijna tegen de Halletoren mogen staan, terwijl ook het deel tussen de Kortrijkstraat en de Bruggestraat in Tielt afgesloten wordt om meer terras- en wandelruimte te kunnen aanbieden. Dat verkeersvrije deel in Tielt zal zelfs tot eind augustus behouden blijven.

---------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws