Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 9 juni 2020

gepost 8 months ago, op dinsdag, 9 juni 2020 door Crew

Het Meetjesland doet het vanaf nu weer met één triagecentrum voor patiënten met een vermoeden van coronabesmetting. Enkel het triagecentrum aan het ziekenhuis AZ Alma in Eeklo wordt nog gebruikt. De triagecentra in de sporthal van Knesselare en Ertvelde zijn dicht, maar staan wel nog op stand-by. Tegen het einde van de maand zouden die definitief gesloten worden.

In de triagecentra in Knesselare en Ertvelde is het nooit zo druk geweest. Daar kwamen op de drukste dagen maximum een twintigtal patiënten per dag.

---------------

De terrassen op de Markt van Aalter zijn gisteren op de eerste dag van de heropening van de horeca grotendeels leeg gebleven. De regen en gure wind waren spelbreker.

De Markt van Aalter wordt aangekondigd als het ‘grootste terras van het Meetjesland’. De gemeente geeft de horecamensen de kans om hun terras gratis uit te breiden op de hele Markt. Meer dan honderd tafels en de bijhorende stoelen zijn gezet, maar door het herfstweer bleven de terassen grotendeels leeg.

--------------

Door de coronacrisis zijn nog altijd veel leerlingen aangewezen op thuisonderwijsOok volgend schooljaar is dat mogelijks nog het geval. Maar niet alle gezinnen beschikken thuis over een computer. Soms werken vader en moeder ook van thuis, en is een extra computer aangewezen. Kiwanis Eeklo-Meetjesland zet daarom een sociale actie op om kwetsbare gezinnen te ondersteunenen, dat zegt ook voorzitter van de sociale commissie Lieven Bauwens: ***** Je hoorde Lieven Bauwens van Kiwanis Eeklo-Meetjesland over de steun die de vereniging geeft aan kwetsbare gezinnen.

--------------

De stad Brugge heeft beslist om de Black Lives Matter-manifestatie te annuleren. Nochtans was het stadsbestuur van plan de manifestatie toe te laten, maar de rellen van zondag in Brussel willen ze in Brugge niet nog eens zien. De politie had diverse signalen opgevangen dat relschoppers uit Antwerpen, Brussel en Gent naar Brugge zouden afzakken. Dat risico wil het bestuur in Brugge niet nemen.

----------------------

Er komt in Kaprijke een werkgroep die een herstelplan moet opmaken om de coronacrisis het hoofd te bieden.

Oppositiepartij Samen bracht de vraag voor zo’n werkgroep op de gemeenteraad. Zowel meerderheid als oppositie zullen in die werkgroep zetelen. De werkgroep zal een herstelplan opmaken met sociaal en economische maatregelen voor de gemeente Kaprijke.

--------------------

De politiezone Het Houtsche heeft snelheidscontroles gehouden in Beernem, Oostkamp en Loppem. In totaal werden 646 bestuurders gecontroleerd. Van hen reden er 144 te snel. De politie Het Houtsche plaatste een mobiele flitser op drie plaatsen in de zone.

------------------------

Kiwanis Eeklo-Meetjesland steunt drie projecten om thuisstudie te ondersteunen, en schenkt 4.000 euro aan computers weg. Het Wijkcentrum in Eeklo krijgt 1.000 euro, Klimrek, een school voor anderstalige kinderen in Gent, krijgt 2.000 euro, Het ‘Huis van het Kind’ in Maldegem krijgt vier pc’s ter waarde van 1.000 euro. Je hoort daarover voorzitter van de sociale commissie Lieven Bauwens: ***** Kiwanis Eeklo-Meetjesland onderneemt om iedereen dezelfde kansen te kunnen geven: *****

aldus Lieven Bauwens van Kiwanis Eeklo-Meetjesland.

----------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws